Programma & Kaarten

Opera in de stad

Opera in de stad

Een gezamenlijk initiatief van de Doelen, het Luxor Theater en Theater Rotterdam. De operacursus Opera in de stad bestaat uit drie opera’s in drie verschillende theaters met drie cursusavonden in de Doelen. De cursusavonden vinden plaats steeds binnen één of twee weken voordat je de voorstelling bezoekt. Cursusleider Gerard Legeland doet daarop de operageschiedenis uit de doeken, met veel aandacht voor de componist, zijn tijd en zijn andere werken. En je duikt natuurlijk dieper in de opera die je gaat bezoeken.
 


OPERA 1: La Clemenza di Tito (Mozart)
Door het Orkest van de achttiende eeuw
La clemenza di Tito speelt zich af in Rome in het jaar 79. Vitellia, dochter van keizer Vitellius die een aantal jaren geleden opzij is gezet, hoopt toch de troon te bereiken door keizer Titus te verleiden. Maar Titus heeft een oogje op Berenice. De beste vriend van Titus, Sextus, heeft daarentegen gevoelens voor Vitellia. Genoeg stof voor een verhaal over vriendschap, macht, wraak en genade, waar Mozart muzikaal wel raad mee wist!

Voorstelling: wo 11 oktober 2017 - 20:15, Grote Zaal de Doelen
Cursusavond: do 28 sept 2017 - 19:30 - 21:30, E. Flipse Zaal, de Doelen

-----

OPERA 2: Rigoletto (Verdi)

Door de Staatsopera van Tatarstan 
De populaire opera Rigoletto draait om tijdloze thema’s als liefde, lust, list en bedrog. De opera bevat Verdi’s mooiste aria’s, zoals ‘La donna è mobile’. De originele versie in nieuwe uitvoering

Voorstelling: ma 6 november 2017 - 20:00, nieuwe Luxor Theater
Cursusavond: do 19 oktober 2017 - 19:30 - 21:00, E. Flipse Zaal, de Doelen

-----

OPERA 3: Der Fliegende Holländer (Wagner)
Door de Nederlandse Reisopera
Componist/librettist Richard Wagner vond voor dit volbloed muziekdrama inspiratie in de bekende sage over de kapitein op zijn spookschip, die gedoemd is tot in de eeuwigheid over de wereldzeeën te zwerven. Alleen de eeuwige trouw van een vrouw kan de vloek opheffen.
Deze opera is een absolute must voor diegenen die genoten hebben van Der Ring des Nibelungen of Tristan und Isolde van de Reisopera!

Voorstelling: di 8 mei 2018 - 20:15, TR Schouwburg, Grote Zaal
Cursusavond: di 24 april 2018 - 19:30 - 21:30, E. Flipse Zaal, de Doelen


Prijs: € 145 p.p. (cursus + eersterangskaarten, incl. 17% korting op de kaarten).
Reserveren? Bel de kassa van de Doelen 010 - 217 17 17 (ma t/m za van 14.00 tot 18.00 uur) of ga naar www.dedoelen.nl/operacursus