Banaan en Oestermes Hotel Modern

wo 1 november 2017 t/m za 24 maart 2018

Zaal

TR Schouwburg Robeco kleine zaal

  • Standaard
    € 17,00
  • TR Pas
    € 14,00
  • Student / Cjp / Ckv
    € 10,00

Vrolijk associëren met de gewoonste dingen

In het theater staat een museum van karton. Hierin wordt alles tentoongesteld wat de mensheid produceert: wc-borstels en potten pindakaas, maar ook een verzameling soldatenhelmen en menselijke botresten. Drie op hol geslagen suppoosten zijn verwoed bezig de gigantische berg spullen te groeperen en categoriseren. Ze maken buitenissige stillevens, ontdekken het verband tussen bloemkolen, schedels en badsponsjes, persen poëzie uit een fles wc-eend en arrangeren een ontmoeting tussen een ballon en een cactus. Hun zoektocht naar steeds nieuwe beeldengroepen gaat maar door. Het publiek surft mee op de beeldenstroom, op weg naar de kolkende bronnen van menselijke intelligentie en creativiteit.

Hotel Modern werd opgericht door actrices Pauline Kalker en Arlène Hoornweg en beeldend kunstenaar Herman Helle. Zij smeden toneel, beeldende kunst, muziek, film, mime en poppenspel samen tot vernieuwende en toegankelijke voorstellingen vol verbeeldingskracht – soms vrolijk, soms aangrijpend.

De voorstellingen De grote oorlog en Kamp bezorgden de groep een grote bekendheid, ook internationaal. Daarin verbeeldt de groep met poppen, rekwisieten, camera's, maquettes en een live uitgevoerde soundtrack de gruwelen van oorlog en volkerenmoord. Hotel Modern speelde die voorstellingen al door heel Europa, in de Verenigde Staten en Canada en was ook al te zien in Japan, China, Rusland en Australië.

Première op 4 november

Credits

Concept Pauline Kalker, Herman Helle, Arlène Hoornweg, Maartje van den Brink Met Herman Helle, Arlène Hoornweg, Pauline Kalker

Wat vinden andere bezoekers

Op dit moment zijn er nog geen reacties geplaatst. Geef als eerste uw mening over deze voorstelling?

Wat vond u van deze voorstelling

Ook interessant