Dit is geen dagboek | 13+ BEER Muziektheater

woensdag 22 februari 2017

Zaal

Robeco Kleine Zaal

 • Standaard
  € 15,00
 • Schouwburg Kaart
  € 12,00
 • Vakpas
  € 10,00
 • Student / Cjp / Ckv
  € 10,00
 • T/M 18
  € 10,00

Hoe haal je een puber onder zijn stolp vandaan?

Na het goed ontvangen Opa, waarom zijn er meer vragen dan antwoorden? maakt BEER Muziektheater Dit is geen dagboek van schrijfster en actrice Erna Sassen. “Een mokerslag” schreef Trouw over haar eerste jongerenroman.

Na de tragische dood van zijn moeder wil Boudewijn alleen nog maar in bed liggen. Zijn vader stelt hem voor de keuze: óf elke dag naar klassieke muziek luisteren en in een schrift schrijven, óf hij wordt opgenomen. Met tegenzin schrijft Boudewijn “Dit is geen dagboek” op het schrift en begint.

Boudewijn is verdrietig en kwaad. Hij voelt zich in de steek gelaten en schrijft wat er in hem omgaat – direct, soms grof en meedogenloos fel. Hij maakt ruzie met zijn vader, vindt troost bij zijn jonge zusje Pluis, worstelt zich door school en wordt verliefd. Langzamerhand krijgt hij zijn greep op het leven weer terug.

Klassieke muziek speelt een belangrijke rol in deze voorstelling. De hele tekst is op muziek gezet, van Beethoven, Bruckner, John Adams, Philip Glass en andere componisten. Woorden en muziek brengen samen de emoties van Boudewijn over.

Credits

Regie Aike Dirkzwager Tekst Erna Sassen Muziek Beethoven, Bruckner, Charles Ives, JacobTV, John Adams, Philip Glass Met René Groothof en Daniel Cornelissen

Studio Oostrum

Wat vinden andere bezoekers

Op dit moment zijn er nog geen reacties geplaatst. Geef als eerste uw mening over deze voorstelling?

Wat vond u van deze voorstelling

Ook interessant