How to play Francesca Woodman Toneelgroep Maastricht

woensdag 1 april 2015

Ode aan een jonge fotografe met een onnavolgbaar talent

Francesca Woodman (1958-1981) maakte in haar korte leven vele honderden foto’s die inmiddels de cultstatus hebben gekregen. Met haar werk, altijd vierkant en zwart-wit, schiep zij een mysterieus en theatraal universum. Ze groeide op in een kunstenaarsgezin waarin hard werken de norm was, maar overtrof haar ouders al snel in scheppingsdrang en streven naar vernieuwing en erkenning. Maar ze kampte ook met depressies. Op 22-jarige leeftijd maakte zij een einde aan haar leven. Francesca Woodman liet meer dan 800 negatieven achter, een verscheurde familie en een vraag: waarom?

Vier jonge actrices duiken in de rijke gedachtewereld van de eigenzinnige fotografe. Vanuit hun leven in een tijd van prestatiedrang en zucht naar perfectie verdiepen ze zich in de vragen, twijfels en verlangens van de jonge kunstenares. Regisseur Arie de Mol maakte een intieme voorstelling van tekst, beweging, muziek en projecties. Dichter des Vaderlands Anne Vegter en Erik-Ward Geerlings schreven samen een nieuwe toneeltekst.

“Stemmenmuziek van vier actrices over rebelse fotografe.” (**** NRC)
“Hoe geef je vorm aan het leven van een kunstenaar die je nauwelijks kent? Met opmerkelijk theater.” (**** Volkskrant)

Credits

Tekst Anne Vegter en Erik-Ward Geerlings Regie Arie de Mol Vormgeving Catharina Scholten en Nina Spiering Kostuums Ilse Vermeulen Choreografie Jan van Opstal Met Nadia Amin, Lore Dijkman, Nina Fokker en Jessie Wilms

https://www.youtube.com/watch?v=G7FfglOR8oA

Fotogalerij

Wat vinden andere bezoekers

Op dit moment zijn er nog geen reacties geplaatst. Geef als eerste uw mening over deze voorstelling?

Wat vond u van deze voorstelling

Ook interessant