Nieuws

North Sea Jazz in de Schouwburg

Donderdag 15 juni 2017

North Sea Jazz staat voor de deur. Over twee weken staat Rotterdam in het teken van de jazz. Ook in de Rotterdamse Schouwburg hebben we een mooi programma. 

Donderdag 29 juni staat het Jerôme Hol Trio in onze hal met een concert voor North Sea Round Town. Het nieuwe soloalbum Jerôme, Sneak Peek kwam recentelijk uit en is met veel enthousiasme ontvangen. 

 

"In de triobezetting met Erik Kooger op drums en Glenn Gaddum Jr. op basgitaar is het volop genieten van Hols improvisatiedrang dat met het nodige vuurwerk gepaard gaat. Gelukkig gaat het nergens richting zoete fusion, maar is het jazzrock met flinke ballen wat de klok slaat. Hol, immer op zijn Fender Stratocaster, heeft binnen het genre zijn eigen identiteit ontwikkeld." - Jazzenzo

 

Zondag 2 juli hebben we een druk programma met North Sea Jazz Kids vol voorstellingen en workshops. Al met de allerjongsten, vanaf 2 jaar, kan je terecht bij Timbalooloo van Oran Etkin. In deze muzikale voorstelling komen instrumenten tot leven: ze krijgen een eigen karakter, met humor en emotie spreken ze hun magische muzikale taal. Of kom naar het betoverende Slumberland van Zonzo Compagnie. Een adembenemende filmisch-muzikale tocht naar de wereld van de nacht. Voor kinderen vanaf 6 jaar, vooral voor hen die bang zijn voor het donker.