Nieuws

Rotterdamse Schouwburg tipt:

Donderdag 11 mei 2017

DE MUZIEKWERELD OP ZIJN KOP

EEN WONDERLIJKE MULTIMEDIALE VOORSTELLING OVER DE MYTHISCHE COMPONIST LUCIANO BERIO EN ZIJN MUZE

Zonzo Compagnie verovert de wereld met intrigerende voorstellingen over het werk van fascinerende muzikanten en componisten. Nadat ze eerder de muziek van John Cage en Miles Davis omzetten in bruisende voorstellingen wordt nu de Italiaanse componist Luciano Berio uitgepakt en aangepakt.

In BERBERIO wordt de muziekwereld een paar keer op zijn kop gezet volgens het recept van de gevierde Italiaanse componist. Je bent getuige van een gezongen stripverhaal, hoort wat er gebeurt als muziek van verschillende componisten in de mixer verdwijnen en krijgt zijn heerlijke folk songs te horen.

Vier muzikanten gidsen ons doorheen de muziekgeschiedenis, verleggen ondertussen wat muzikale grenzen, gaan langs bij Berio’s muze en hypergetalenteerde vrouw Cathy Berberian en laten ons achter met de prettige vaststelling dat de muziekwereld een kruitvat van creatieve mogelijkheden is.

Je ziet en hoort het ensemble Revue Blanche dat nog niet zo lang geleden de Klara prijs won als jonge belofte. Muzikanten van een buitengewoon niveau die in de Italiaanse regisseur en videoartieste Letizia Renzini de ideale partner vonden om de wereld van Luciano Berio om te zetten in een wondere multimediale voorstelling.

Ontbijt bij Maas
Voorafgaand aan de voorstelling van 11:00 uur kun je voor 3,50 pp genieten van een heerlijk bio Maasontbijtje. Kies bij je reservering voor het juiste tarief + ontbijt.