Nieuws

B/VdS naar Biënnale van Venetië

Vrijdag 07 april 2017

Performance duo Boogaerdt/VanderSchoot is deze zomer te gast op de Biënnale van Venetië om binnen het theaterprogramma twee installaties te tonen.

Tijdens de Biënnale van Venetië gaan twee van de meest spraakmakende theatrale installaties van Suzan Boogaerdt en Bianca van der Schoot in reprise. De producties BIMBO (5-6 augustus) en Hideous (Wo)men (8 augustus) zijn deze zomer te zien zijn binnen de theaterprogrammering van dit internationale kunstfestival. Beide werken maken onderdeel uit van de serie Visual Statements, een serie voorstellingen op de grens tussen theater, performance en beeldende kunst, over de spektakelsamenleving. Met deze succesvolle en grensverleggende serie nam het duo de afgelopen jaren een geheel eigen plek in in het Nederlands theater.
Naast deze twee producties, zijn Boogaerdt en VanderSchoot ook gevraagd een tiendaagse masterclass te verzorgen, die zal uitmonden in een presentatie (11-12 augustus) op locatie in Venetië. Bovendien worden BIMBO en Hideous (Wo)men opgenomen in het repertoire van Theater Rotterdam. BIMBO is na de zomer in een speciaal programma in de Rotterdamse Schouwburg te zien.