Nieuws

Aftrap Gelijke Kansen Alliantie in de Schouwburg

Vrijdag 10 februari 2017

Ieder kind heeft een talent en moet de kans krijgen dit te kunnen ontplooien, ongeacht culturele of economische achtergrond. Helaas is dit nog niet zo vanzelfsprekend als dat het zou moeten zijn. Nog teveel dragen kinderen de gevolgen van een ongelijke start met zich mee en bereiken daardoor niet hun volle potentieel.

Daarom komen bestuurders, docenten, leerkrachten, leerlingen, beleidsmakers, wethouder Langenberg en minister Bussemaker, in totaal 250 man, 6 maart samen in de Rotterdamse Schouwburg. De Gelijke Kansen Alliantie wordt die dag afgetrapt met een brainstorm over de vraag hoe cultuur kan bijdragen aan gelijke kansen voor ieder kind. 

De Gelijke Kansen Alliantie is het startpunt voor een structureel netwerk van lokale, regionale en landelijke initiatieven om gelijke kansen voor alle kinderen en jongeren in Nederland te bevorderen.

Iedereen is welkom om mee te denken en mee te doen met deze aftrap. Via onderstaande link kan je jezelf aanmelden als instelling of als individuele bezoeker:

Aanmelden