Nieuws

Voorproeven Odysseus in Donner

Woensdag 01 februari 2017

Zondag 12 februari wordt er in boekhandel Donner samen met Patrick Lateur, Michael de Cock en Bert Luppes samen onder leiding vanMarcel Möring een bijzondere middag over de Odyssee georganiseerd. Aanvang is om 14:00 uur. Toegang voor deze middag is gratis.

Marcel Möring, in wiens oeuvre de Odyssee een rol speelt, zal met de vertaler van de Ilias en de Odyssee, Patrick Lateur, in gesprek gaan over deze onverwoestbare tekst. De pas verschenen vertaling van Lateur wordt gebruikt door de 30 meestervertellers/acteurs, die in de voorstelling op de planken staan. Regisseur Michael De Cock schuift aan om over de theatermarathon te vertellen. Tussendoor zal Bert Luppes - een van de acteurs - stukken voordragen uit ‘de zang’ die hij voor zijn rekening neemt tijdens de voorstelling. Mis deze inleiding tot de wereld van Homeros niet!

Nieuwsgierig geraakt naar de Odysseus-marathon? Lees er meer over.


Acteur Tom van Bauwel vertelt waarom zijn zang (16) zo bijzonder is. Hij is te zien in Deel III van de 24-uurs voorstelling van KVS en NTGent ‘Odysseus. Een zwerver komt thuis.’, zaterdagmiddag 18 feb.