Theater Rotterdam draagt over

27 juni 2017

Beste toeschouwer,

Aanstaande vrijdag gaan de medewerkers van Theater Rotterdam op vakantie en zullen we vanaf dan het theater in zijn ‘werkeloze maand‘ bewonen. Er dwarrelt nog wel de een of andere medewerker rond, maar de verantwoordelijkheid voor het gebouw, de techniek, de bar, de veiligheid, het ontvangen van de toeschouwers, ligt vanaf dan bij ons.

In de afgelopen vier weken hebben wij ons in samenwerking met de medewerkers hierop voorbereid, hebben we de werkzaamheden rondom het maken van een voorstelling geleerd. Wij hebben onderzocht welke deuren wel of niet op slot moeten, hoe de portofoons werken, hoe de biertap verschoond wordt, hoe je een balletvloer dweilt, hoe je iemand die onwel wordt uit de zaal begeleidt, hoe we een bericht via de website (zoals deze) kunnen aanmaken. We hebben al een voorstelling van Scapino meegedraaid, kaartjes gescheurd, de bar en de receptie gerund.
Morgen, een dag voordat we echt ‘alleen’ hier zijn, houden we een ontruimings-dag: met test-publiek repeteren we hoe we het gebouw in geval van een calamiteit bliksemsnel kunnen ontruimen.

Vanaf volgende week begint de nieuwe fase, Schwalbe alleen in huis, Schwalbe draait de boel, Schwalbe onderzoekt, Schwalbe broedt, Schwalbe gaat de zaal in, die nu nog niet gevuld, nog leeg, is.

We nodigen je uit, om ons te volgen, bezoeken, zien. Hou onze kanalen in de gaten: via onze facebook of die van Theater Rotterdam.

Een groet!
Schwalbe