MOLIÈRE DE MUSICAL Codarts Muziektheater

wo 25 april 2018 t/m do 26 april 2018

Zaal

TR Witte de With Studio

naar De Vrek van Jean-Baptiste Poquelin Molière.

Moorddadig… Maniakaal… Mysterieus… Minutieus… Manipulatief Muziektheater 

De scrupuleuze vader Harpagon regeert zijn gezin met ijzeren hand. Zijn levensdevies is winnen en het vergaren van zoveel mogelijk geld. Zijn zoon en dochter, Cléante en Élise, houdt hij kort; zodanig zelfs dat hij beslist wanneer en met wie zij moeten trouwen. Wanneer Harpagon echter het meisje Marianne ontmoet, wordt hij verliefd. Het kind bezit in materieel opzicht niets, toch besluit hij haar te trouwen. Als blijkt dat Cléante voor hetzelfde meisje is gevallen, ontstaat er een koningsdrama waarin vader en zoon als rivalen tegenover elkaar komen te staan.

Keeping control, while falling apart... zingt het koor bij aanvang van deze vrekkige musical. Op het toneel zien we hoe Harpagon zijn oude, trouwe liefde -zijn geld-, tijdelijk in de grond stopt om in zijn hart ruimte te maken voor zijn nieuwe liefde Marianne… Maar gunnen de andere personages hem deze amoureuze toekomst? Mozart, Sondheim, Radiohead, Ariana Grande en Randy Newman buitelen over elkaar in deze voorstelling. En de personages tappen, dansen, discuteren en zingen alsof hun leven er vanaf hangt.

Credits

Spel Korneel Defrancq, Lena Stallinga, Lynn Mancel, Myrte Luijten, Job Greuter, Gina Bentvelsen, Mathilde Maassen, Annebeth Moolenburgh, Willemijn van Holt
Regie en bewerking Judith de Rijke
Muziek Floris Verbeij
Choreografie Pim Veulings
Vocal coaching Mony Wouters
Regie-assistentie Lisse Knaapen
Licht Jorg Schellekens
Geluid Maarten Houdijk

Wat vinden andere bezoekers

Op dit moment zijn er nog geen reacties geplaatst. Geef als eerste uw mening over deze voorstelling?

Wat vond u van deze voorstelling

Ook interessant