De kracht van Rotterdam

vrijdag 17 november 2017

De stad in beeld gebracht door twaalf fotografen

De kracht van Rotterdam is een fotoexpositie; een podium voor de stad, haar bewoners en de fotografen. Want deze stad is meer dan de moderne metropool die na het bombardement in 1940 uit de bouwput verrees. En ook zoveel meer dan de skyline, de Erasmusbrug, de Koopgoot, of de supporters van Feyenoord. We moeten dat alleen wel laten zien. In alle schoonheid en kracht die deze stad heeft.

De curatoren Marieke Wiegel en Nicole Robbers hebben dit jaar weer een krachtige selectie kunnen maken uit alle ingezonden portfolio’s. Dit jaar wordt de stad in beeld gebracht door Dana-Romina Tietjen, Raffaella Huizinga, Sanne Donders, Stacii Samidin, Marwan Magroun, Harmen Meinsma, Luis Rios-Zertuche, Sandra Zegarra-Patow, Ruben Hamelink, Folkert Koelewijn, Joel Nieminen en Dennis Wisse. De fotografen fotograferen vanaf 31 augustus 2017 de stad, volg ze met #DKVR17!

Met de Inhollandpublieksprijs roept Hogeschool Inholland samen met De Kracht van Rotterdam alle Rotterdammers op het favoriete beeld van hun stad te bepalen. De winnaar van de publieksprijs krijgt €2.000,- ! Stemmen op je favoriete foto kan van 2 tot en met 17 november 2017 op www.dekrachtvanrotterdam.nl/publieksprijs

Op vrijdag 17 november ontvangen de winnende fotografen de juryprijs en de Inhollandpublieksprijs in Theater Rotterdam. Tijdens deze feestelijke borrel vertonen we een overzicht van alle foto’s en films op de mediawand. Wil je aanwezig zijn, stuur dan een email. We zetten je op de gastenlijst!

 

Fotogalerij

Kralingen & Crooswijk door Stacii Samidin
Overschie door Dennis Wisse
Prins Alexander door Raffaella Huizinga
Beverwaard & IJsselmonde door Folkert Koelewijn
Blijdorp en Noord door Ruben Hamelink
Centrum door Sanne Donders
Charlois door Luis Rios Zertuche
Delfshaven door Dana Romina Tietjen
Feijenoord door Marwan Magroun

Wat vinden andere bezoekers

Op dit moment zijn er nog geen reacties geplaatst. Geef als eerste uw mening over deze voorstelling?

Wat vond u van deze voorstelling

Ook interessant