The Ten Murders of Josephine Rana Hamadeh, Productiehuis Theater Rotterdam, Witte de With Center for Contemporary Art

do 14 december 2017 t/m vr 15 december 2017

Een levend, voortdurend veranderd geluidskampement.

The Ten Murders of Josephine is een operaproject van kunstenaar Rana Hamadeh, dat zich in verschillende uitingsvormen manifesteert. Voorafgegaan door een studiegroep wordt de tentoonstelling bij Witte de With Center for Contemporary Art gevolgd door een theaterproductie, die in première zal gaan bij het productiehuis van Theater Rotterdam, een publicatie en een film.

De theaterproductie wordt samengesteld en gerepeteerd in de tentoonstelling. Zijdelings geïnspireerd op Kafka’s muizenzangeres Josephine, draagt het project nieuwe manieren van interpretatie en toeschouwerschap aan. De tentoonstelling kan worden beschouwd als een levend, voortdurend veranderd geluidskampement, waarin de begrenzing van performance, spektakel en beleving op de proef wordt gesteld. Via een systeem van onderling verbonden en interactieve geluidszones krijgen personages en gebeurtenissen gestalte in een theaterproces dat zich voltrekt in samenspel met een in herhaling afgespeelde, veertig minuten durende soundtrack. De ruimtelijke uitvoering van de oorspronkelijke operapartituur zal worden onderbroken door live verwerkte interventies van bezoekers.

 

Aangepaste aanvangstijden

Let op: de aanvangstijden van deze voorstelling zijn gewijzigd:
Donderdag 14 december start de voorstelling om 21:30 uur
Vrijdag 15 december start de voorstelling om 20:00 uur

De voorstelling duurt een uur en gaat daarna over in een (optionele) nachtclub setting.

Credits

Concept Rana Hamadeh Opdracht Witte de With Center for Contemporary Art
I.s.m. McaM, Ming Contemporary Art MuseuM, Shanghai Coproductie A.P.E (Art Projects Era), Productiehuis Theater Rotterdam Met dank Lafayette Anticipation - Fondations d’entreprise Galeries Lafayette, In4Art Collection

Wat vinden andere bezoekers

Op dit moment zijn er nog geen reacties geplaatst. Geef als eerste uw mening over deze voorstelling?

Wat vond u van deze voorstelling

Ook interessant