ForsterHuberHeyne Staatstheater Mainz / Cie. de KOE/ De Nwe Tijd

zaterdag 14 april 2018

Zaal

TR Schouwburg Robeco kleine zaal

  • Standaard
    € 17,00
  • TR Pas
    € 14,00
  • Student / Cjp / Ckv
    € 10,00

Een beroemd echtpaar tijdens de eerste Europese ideologische oorlog

Rebekka de Wit en Willem de Wolf schrijven elkaar brieven over liefde en radicaliteit. Die brieven ondertekenen ze niet met hun eigen naam, maar met ‘Georg Forster’ en ‘Therese Heyne’. Ze verplaatsen zich in dit beroemde echtpaar dat in Mainz leefde ten tijde van de Franse Revolutie. Hij wereldreiziger en revolutionair, die uiteindelijk tijdens Robespierre’s Terreur gedesillusioneerd, ziek en eenzaam in Parijs sterft. Zij schrijfster, uitgeefster en geëmancipeerde vrouw, die er naast haar huwelijk openlijk een minnaar, Ludwig Huber, op nahoudt.

 

De briefwisseling tussen Rebekka en Willem vormt het hart van hun nieuwe theatertekst die zal draaien rond het begrip wisselingen. Stemmingswisselingen, regeringswisselingen en liefdeswisselingen. Een stuk over revoluties dus. Over veranderingen in een tijd dat in Europa de allereerste ideologische oorlog woedt en Alle Menschen werden Brüder nog moet worden geschreven.

www.dekoe.be
www.denwetijd.be
www.staatstheater-mainz.com
 

Credits

Een tekst van: Willem de Wolf en Rebekka de Wit Spel: Suzanne Grotenhuis, Vincent Doddema en Willem de Wolf Eindregie: Peter Van den Eede Decor: Jasper Rigole Muziek: Pol Geusens Dramaturgie: Jörg Vorhaben Vertaling: Christine Bais
Een coproductie van: Staatstheater Mainz, de KOE en De NWE Tijd Met de steun van: Performing Arts Fund NL

Fotogalerij

Wat vinden andere bezoekers

Op dit moment zijn er nog geen reacties geplaatst. Geef als eerste uw mening over deze voorstelling?

Wat vond u van deze voorstelling

Ook interessant