ForsterHuberHeyne Staatstheater Mainz / Cie. de KOE/ De Nwe Tijd

zaterdag 14 april 2018

Zaal

TR Schouwburg Robeco kleine zaal

  • Standaard
    € 17,00
  • TR Pas
    € 14,00
  • Student / Cjp / Ckv
    € 10,00

Een beroemd echtpaar tijdens de eerste Europese ideologische oorlog

Rebekka de Wit en Willem de Wolf schrijven elkaar brieven over liefde en radicaliteit. Die brieven ondertekenen ze niet met hun eigen naam, maar met Georg Forster en Therese Heyne. Ze verplaatsen zich in het beroemde echtpaar dat in Mainz leefde ten tijde van de Franse Revolutie. Hij is wereldreiziger en revolutionair. Tijdens Robespierres terreurbewind sterft hij uiteindelijk gedesillusioneerd, ziek en eenzaam in Parijs. Zij is schrijfster, uitgeefster en geëmancipeerde vrouw. Naast haar huwelijk houdt ze er openlijk een minnaar op na: Ludwig Huber.

De briefwisseling tussen Rebekka en Willem vormt het hart van hun nieuwe theatertekst, waarin het gaat om wisselingen. Stemmingswisselingen, regeringswisselingen en liefdeswisselingen. Een stuk over revoluties. Over veranderingen in een tijd dat in Europa de eerste ideologische oorlog woedt en Alle Menschen werden Brüder nog moet worden geschreven.

Credits

Tekst Willem de Wolf en Rebekka de Wit Vertaling Christine Bais Eindregie Peter Van den Eede Muziek Pol Geusens Decor Jasper Rigole Met Suzanne Grotenhuis, Vincent Doddema en Willem de Wolf

Jasper Rigole

Wat vinden andere bezoekers

Op dit moment zijn er nog geen reacties geplaatst. Geef als eerste uw mening over deze voorstelling?

Wat vond u van deze voorstelling

Ook interessant