Andromache Toneelschuur Producties / Olivier Diepenhorst

vrijdag 13 april 2018

Zaal

TR Schouwburg Robeco kleine zaal

  • Standaard
    € 17,00
  • TR Pas
    € 14,00
  • Student / Cjp / Ckv
    € 10,00

Racines literaire verwerking van hartstocht, jaloezie, eer, wraak en liefde

Andromache (1667) van Jean Racine speelt tijdens de nasleep van de Trojaanse Oorlog. In het stuk, gebaseerd op de tragedie van Euripides, raken Andromache, Orestes, Hermione en Pyrrhus, verstrikt in een dodelijk web van hartstocht, jaloezie, eer, wraak en onmogelijke liefdes. Diepenhorst zet de personages niet neer als slachtoffers van een onmogelijke liefde, maar als mensen die niet los kunnen komen van de geweldspiraal waarin zij leven.

 

Olivier Diepenhorst: “Andromache wordt vaak gezien als een liefdestragedie, maar voor mij gaat zij vooral over jonge mensen die zijn opgegroeid tegen de achtergrond van een wereld die permanent in oorlog is. De oorlog lijkt voorbij, maar in hen woedt hij voort. Daardoor nemen ze hun toevlucht tot extreem geweld als uitweg uit hun persoonlijke misère. Als geluk en liefde niet voor hen zijn weggelegd, dan ook niet voor de ander.” Ik voel mij aangetrokken tot de stukken van Racine, omdat zijn personages extreem en radicaal zijn en vaak blind voor de behoeften van een ander. Personages bij wie de emoties door de aderen gieren, maar die de schrijver gevangen heeft in een strak keurslijf van taal, waardoor het geheel voortdurend onder spanning staat.”
 

Regisseur Olivier Diepenhorst, decorontwerper Marc Warning en kostuumontwerper Nicky Nina de Jong over hun inspiratie voor de voorstelling:

Credits

Tekst Jean Racine Regie Olivier Diepenhorst Vormgeving Marc Warning Met Roeland Fernhout, Steven Ivo, Kirsten Mulder, Ellen Parren en Matthijs IJgosse

Annaleen Louwes

Wat vinden andere bezoekers

Op dit moment zijn er nog geen reacties geplaatst. Geef als eerste uw mening over deze voorstelling?

Wat vond u van deze voorstelling

Ook interessant