The Bright Side of Life Theater Utrecht

zaterdag 7 april 2018

Zaal

TR Schouwburg Robeco kleine zaal

 • Standaard
  € 17,00
 • TR Pas
  € 14,00
 • Student / Cjp / Ckv
  € 10,00
 • Ik Koop Een Extra Kaart Voor Een Vluchteling
  € 17,00

Muzikaal theater over vluchten en opnieuw beginnen

Acteur Bright Richards moest twintig jaar geleden vluchten uit zijn thuisland, waar hij beroemd en geliefd was. Hij kwam naar Nederland, deed zijn best om in te burgeren en ging op zoek naar nieuw publiek. Met en bij Theater Utrecht maakte hij The bright side of life: een muzikale voorstelling over een pittig thema, met live muziek en humor. Over hoe het is om je oude wereld achter te laten en je voor de taak staat om een nieuw bestaan op te bouwen. Met als hoopvolle uitkomst dat niet waar je vandaan komt bepaalt waar je thuis is, maar dat je je ook thuis kunt voelen waar je het goed hebt.

Bright was een beroemd acteur in Liberia, maar moest vluchten door de burgeroorlog. Theater hielp hem een nieuw bestaan op te bouwen in Nederland. Hij volgde de acteursopleiding in Arnhem, maakte voorstellingen bij het Ro Theater en speelt sinds 2009 het stuk As I left my father’s house door het hele land. Ook is hij oprichter van New Dutch Connections: een stichting die onder meer theater inzet om jonge nieuwkomers een steuntje in de rug te geven. New Dutch Connections is de coproducent van de voorstelling.

Koop een extra kaartje voor een vluchteling
Voor veel vluchtelingen is het gebrek aan financiën een obstakel om deze voorstelling te bezoeken. Terwijl deze voorstelling nu juist voor hen zo van belang is.
Bij het bestellen van je ticket, kan je een extra toegangsbewijs voor een vluchteling kopen. Samen met Bright zorgen wij ervoor dat dit kaartje bij de juiste persoon terecht komt. Ook wordt er een uitgebreid voorprogramma opgezet waarin de kaartkoper en de vluchteling elkaar ontmoeten.

Credits

Concept, tekst en spel Bright Richards Tekst en regie Ko van den Bosch Muziek Oleg Fateev

Wat vinden andere bezoekers

Op dit moment zijn er nog geen reacties geplaatst. Geef als eerste uw mening over deze voorstelling?

Wat vond u van deze voorstelling

Ook interessant