Matglazen Vensters Adelheid | Female Economy / Dood Paard

vrijdag 6 april 2018

Zaal

TR Schouwburg Robeco kleine zaal

  • Standaard
    € 17,00
  • TR Pas
    € 14,00
  • Student / Cjp / Ckv
    € 10,00

Relatiedrama van Rob de Graaf voor Manja Topper en Titus Muizelaar

Doeze en Tacita zijn de vijftig voorbij. Wat misschien ooit liefde was, heeft allang de vorm gekregen van gewenning en berusting. Het leven is zijn beloften niet nagekomen, de wereld verandert sneller dan dit stel kan bijhouden. Dan meldt Beau zich, de zoon uit een eerder huwelijk van Doeze. Met de schijnbare achteloosheid van een beroepsgokker en de kilte van een geboren cynicus speelt hij het echtpaar uit elkaar. Door zijn manipulaties komt er weer beweging in hun verstandhouding, maar dat betekent niet dat ze iets terugvinden van hun vroegere geluk.


Als een geamuseerde kwakzalver ziet Beau wat voor wonden hij veroorzaakt. Als een koele onderzoeker bestudeert hij de machteloze strijd tussen deze twee vermoeide geliefden. Hij weet: als het te ingewikkeld voor hem wordt, dan is kalm vertrekken het enige wat hij hoeft te doen.


In de locatievoorstelling Eiland (2015) speelden Manja Topper en Titus Muizelaar voor het eerst Doeze en Tacita. Matglazen vensters is het tweede stuk dat Dood Paard-auteur Rob de Graaf voor hen schrijft. Kuno Bakker speelt Beau.

Credits

Tekst Rob de Graaf Met Kuno Bakker, Titus Muizelaar en Manja Topper

Kuno Bakker

Wat vinden andere bezoekers

Op dit moment zijn er nog geen reacties geplaatst. Geef als eerste uw mening over deze voorstelling?

Wat vond u van deze voorstelling

Ook interessant