De andere stem Toneelgroep Amsterdam

vr 6 april 2018 t/m za 7 april 2018

Zaal

TR Schouwburg Grote zaal

Rang 1

 • Standaard
  € 28,00
 • TR Pas
  € 22,00

Rang 2

 • Standaard
  € 24,00
 • TR Pas
  € 18,00
 • Student / Cjp / Ckv
  € 10,00

Rang 3

 • Standaard
  € 20,00
 • TR Pas
  € 14,00
 • Student / Cjp / Ckv
  € 10,00

Rang 4

 • Standaard
  € 13,50
 • TR Pas
  € 13,50

Rang 1+

 • Standaard
  € 32,00
 • TR Pas
  € 26,00

Ramsey Nasrs antwoord op La voix humaine

Over de hele wereld heeft Halina Reijn succes met La voix humaine van Jean Cocteau. Het publiek hoort en ziet een vrouw die voor de laatste keer met haar ex-geliefde belt. Alleen op basis van haar reacties kunnen de toeschouwers het weerwoord vermoeden.

Ramsey Nasr, acteur en voormalig stadsdichter van Rotterdam, schreef de tekst voor de andere kant van de lijn. De man probeert praktisch te blijven en wil de boedelscheiding netjes afhandelen. Voor de vrouw lijkt het veel zwaarder, maar dat is maar schijn. Langzamerhand wordt duidelijk dat de geliefden al verschillende keren hebben geprobeerd om een punt achter de relatie te zetten. Ze zijn allebei beschadigd.

Nasr: “Tot mijn verbazing hoorde en las ik steeds maar weer dat het een nogal harteloze vent moest zijn: er zo snel na je relatie met een andere vrouw vandoor gaan. Wat een bruut. Maar wie zegt dat? Letterlijk: wie zegt dat? Niemand. Ik werd nieuwsgierig naar zijn versie van het verhaal.”
 

Praktische informatie

Op 6 april is er een inleiding van 19:15-19:45 uur in de Erkerfoyer. Daaropvolgend is een voorgesprek met Ernest van der Kwast.

 

In gesprek met… Ernest van der Kwast

Bij de voorstelling op 6 april.

Je kent hem als schrijver van Mama Tandoori, De IJsmakers en Het wonder dat niet omvalt, als presentator van Boek&Meester of Rotterdam Late Night. Vanavond gaat hij kijken naar De andere stem. Voorafgaand aan en na afloop van de voorstelling gaat hij samen met Simone van Hulst graag met je in gesprek over de monoloog van Ramsey Nasr.

“Ramsey Nasr is een geweldige schrijver, dichter en acteur. Ik hoorde een Franse regisseur ooit zeggen dat hij nog nooit een slechte film met Michel Piccoli heeft gezien. Voor Ramsey Nasr geldt hetzelfde. Elke voorstelling waarin hij speelt is goud.”

19:45-20:00 uur voorgesprek in de Erkerfoyer
20:15-21:45 uur De andere stem
21:50-22:20 uur nagesprek in het Haltheater

Een paar bekende Rotterdammers stelden hun persoonlijke lijst van niet-te-missen-voorstellingen samen in de seizoensbrochure van Theater Rotterdam. Wij nodigden een aantal van hen uit om één van deze voorstellingen te bezoeken en daarover op de avond zelf in gesprek te gaan met het publiek. 

Toneelgroep Amsterdam

DIRECTEUR
Ivo van Hove (Heist-op-den-Berg (België), 1958)

‘Hij kan ons als geen ander optillen. Onder hem speel je olympisch toneel. Met veel aandacht voor het gesproken woord, met lijf en leden. Liefde, haat, pijn aangaan, je er persoonlijk mee verbinden en zo voelbaar maken waar het over gaat. Ivo weet precies waarom hij een voorstelling wil maken. Hij gaat tot het merg van de tekst, bereidt zich supergoed voor en peurt er samen met Jan Versweyveld altijd iets essentieels uit. De tekst heeft geen enkel geheim meer bij de start van de repetities. Maar Ivo heeft geen toverstok om die tot leven te wekken, daarvoor rekent hij op ons. Hij vraagt het uiterste, wij geven het hem graag. Mensen zitten genageld aan hun stoel als ik in Romeinse tragedies als Marcus Antonius niet stijf achter de katheder speech, maar zittend, zonder papier, over mijn dode vriend Julius Caesar praat, oprecht, zacht, het verdriet, de rouw toelatend. Dat is de methode Van Hove: met volle empathie snappen wat een personage meemaakt. Dan wordt de magie van zo’n scène onwaarschijnlijk. Als alles klopt zijn wij, is het verhaal onontkoombaar.’ – acteur Hans Kesting over Ivo van Hove

Ivo van Hove is sinds 2001 directeur van Toneelgroep Amsterdam. Hij begon zijn carrière als toneelregisseur in 1981 met producties van eigen hand. Hij was achtereenvolgens artistiek leider van AKT, Akt-Vertikaal en De Tijd. Van 1990 tot 2000 was hij directeur van Het Zuidelijk Toneel. Van 1998 tot en met 2004 leidde Van Hove het Holland Festival. Producties van Ivo van Hove worden wereldwijd gespeeld op grote festivals, en zijn werk is bekroond met (internationale) prijzen.

 

Credits

Tekst Ramsey Nasr Regie Ivo Van Hove Vormgeving Jan Versweyveld Geluidsontwerp Timo Merkies Met Ramsey Nasr en Djamila Landbrug

Jan Versweyveld

Wat vinden andere bezoekers

Op dit moment zijn er nog geen reacties geplaatst. Geef als eerste uw mening over deze voorstelling?

Wat vond u van deze voorstelling

Ook interessant