Simeon Kalpana Raghuraman / Kalpanarts / Korzo

zaterdag 31 maart 2018

Zaal

TR Schouwburg Robeco kleine zaal

  • Standaard
    € 15,00
  • TR Pas
    € 12,00
  • Student / Cjp / Ckv
    € 10,00

Moderne Indiase dans op muziek van Simeon ten Holt.

SIMEON is een Indiase hedendaagse dansvoorstelling van choreograaf Kalpana Raghuraman met livemuziek door het Matangi Quartet en in samenwerking met Festival Classique.
 

Een tweeluik gebaseerd op de beroemde werken Canto Ostinato en Lemniscaat van componist Simeon ten Holt, waarin Kalpana in gaat op 'het individu' en 'de groep' en de druk van het dagelijkse leven. Na de succesvoorstelling Kandam Ostinato (2014) maakt Kalpana in 2017 een gloednieuwe versie. Deze wordt aangevuld met het werk Lemniscaat. In beide stukken staan de dansers samen met het bekende, jonge strijkkwartet Matangi op het podium.
 

Kalpana is gegrepen door de passie en gevoel van doorzetting waar Ten Holts composities van doordrongen zijn. In het tweeluik werken musici en dansers intensief samen. Ze creëren een nieuw perspectief op de dans en op het werk van Simeon ten Holt. In de Indiase dans is livemuziek een inherent en essentieel onderdeel van theatrale werken, met een symbiose van dans en muziek tot gevolg.

 

  

Pers

 

Lees ook deze voorpublicatie uit de Telegraaf en onderstaande recensie van Kunsthart.

Credits

Concept & choreografie Kalpana Raghuraman Arrangement Marijn van Prooijen
Muzikale uitvoering Matangi Quartet Dans Canto Ostinato Anuradha Pancham, Indu Panday, Usha Kanagasabai Dans Lemniscaat Rosanna Boom - ter Steege, Usha Kanagasabai, Sooraj Subramaniam*, Lars de Vos, Goda Zukauskaite Dramaturgie Marc Maris Kostuumontwerp Asalia Khadjé  Lichtontwerp & technische productie Peter Lemmens Een productie van Kalpanarts in coproductie met Festival Classique en Theater Korzo

Financieel mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Fonds 21, Prins Bernhard Cultuurfonds Kalpanarts ontvangt structurele subsidie van de Gemeente Den Haag

Fotogalerij

Jean van Lingen
Jean van Lingen
Jean van Lingen
Jean van Lingen
Jean van Lingen
Jean van Lingen
Jean van Lingen
Jean van Lingen
Jean van Lingen
Jean van Lingen
Saris & den Engelsman
Saris & den Engelsman
Saris & den Engelsman
Saris & den Engelsman
Saris & den Engelsman
Saris & den Engelsman

Wat vinden andere bezoekers

Op dit moment zijn er nog geen reacties geplaatst. Geef als eerste uw mening over deze voorstelling?

Wat vond u van deze voorstelling

Ook interessant