Sutra Sidi Larbi Cherkaoui / Eastman

za 31 maart 2018 t/m zo 1 april 2018

Zaal

TR Schouwburg Grote zaal

Rang 1

 • Standaard
  € 40,00
 • TR Pas
  € 34,00

Rang 2

 • Standaard
  € 36,00
 • TR Pas
  € 30,00
 • Student / Cjp / Ckv
  € 15,00

Rang 3

 • Standaard
  € 32,00
 • TR Pas
  € 26,00
 • Student / Cjp / Ckv
  € 15,00

Rang 4

 • Standaard
  € 18,50
 • TR Pas
  € 18,50

Rang 1+

 • Standaard
  € 44,00
 • TR Pas
  € 38,00

Verbluffende en internationaal bekroonde mix van hedendaagse dans en de eeuwenoude Chinese vechtsport kungfu.

In 2007 ontmoette Sidi Larbi Cherkaoui de monniken van de Shaolintempel. Ze maakten meteen de afspraak om te gaan samenwerken. Met de monniken, decorontwerper Antony Gormley en de Poolse componist Szymon Brzóska werd Sutra een parcours van culturele en sociale uitwisseling. Samen creërden ze een artistiek universum dat zowel het oude en het nieuwe China oproept.

Sutra gaat over opbouwen en vernietigen, over transformaties en spel. Op het podium staan houten dozen die opgesteld worden in verschillende constellaties. Ze kunnen ze een muur vormen, een brug, een tempel of een kerkhof. De negentien monniken reizen door die veranderbare ruimte heen.

Sidi Larbi Cherkaoui is hot: hij werkte samen met Beyoncé voor haar optreden bij de uitreiking van de Grammy Awards in 2017. Sutra maakte hij in 2008 bij het Londense Sadler’s Wells theater. De tienjarige verjaardag van de productie wordt gevierd met een nieuwe tournee.

 

Een bijzondere en spectaculaire voorstelling, door de choreografie, door het decor, maar vooral door de deelname van zeventien Chinese monniken van de Shaolin-tempel. Deze monniken zijn wereldberoemd om hun uitzonderlijke lichaamsbeheersing. In 2018 viert de Vlaams-Marokkaanse choreograaf en theatermaker Sidi Larbi Cherkaoui het tienjarig bestaan van zijn internationaal bekroonde danshit en komt Sutra naar de Agnietenhof!

In 2007 ging Cherkaoui in retraite bij boeddhistische monniken en kungfu- meesters van de Shaolin Tempel in China en vroeg hen een voorstelling met hem te maken. Het resultaat is adembenemend. In een eenvoudig, maar subliem decor van 21 houten kisten maakt Cherkaoui optimaal gebruik van de kracht, behendigheid en beheersing van de monniken en wordt spectaculaire acrobatiek afgewisseld met humoristische en ontroerende scènes. Schijnbaar moeiteloos slaat Cherkaoui een brug tussen uiteenlopende culturen, dansstijlen en -technieken.


“Het spel met de kisten is magisch. Telkens als je denkt dat alle manieren van stapelen en kantelen wel gebruikt zijn, tovert Cherkaoui opnieuw een caleidoscopisch decor tevoorschijn. Verbluffend mooi.” (NRC)

“Sutra exceeds even our highest expectations.” (The Times )

“This unique, profoundly imagined show takes the concept of cultural exchange to a whole new level” (The Guardian ????? 2008)

“They fight, leap, spin and roll, and manoeuvre the boxes to create communities, reminders of mortality and shelters from mortality.” (Financial Times ????? 2013)

 

31 maart: Inleiding

Op 31 maart is er een inleiding van 19:15-19:45 uur in de Erkerfoyer.

 

1 april: In gesprek met… Joline Jolink

Joline Jolink is modeontwerper en ondernemer. Haar winkel op de Nieuwe Binnenweg zou eigenlijk een tijdelijk avontuur zijn, maar het nuchtere en creatieve van Rotterdam beviel haar zo goed dat ze er niet meer is weggegaan. Vanavond komt zij naar Sutra en gaat ze samen met Simone van Hulst graag voorafgaand en na afloop van de voorstelling met je in gesprek.

“Sidi Larbi Cherkaoui heeft mij vorig jaar van mijn voeten geblazen met een krachtige, energieke, soms ronduit ontroerende voorstelling. Hoewel van grote eenvoud, muziek en decor spelen een belangrijke rol in zijn werk. Ik verheug me heel erg op deze samenwerking met beeldhouwer Anthony Gormley en 19 boeddhistische monniken.”

Voorstelling op 1 april:

16:00-16:15 uur voorgesprek in het Haltheater
16:30-18:10 uur Sutra
18:15-18:45 uur nagesprek in het Haltheater

Een paar bekende Rotterdammers stelden hun persoonlijke lijst van niet-te-missen-voorstellingen samen in de seizoensbrochure van Theater Rotterdam. Wij nodigden een aantal van hen uit om één van deze voorstellingen te bezoeken en daarover op de avond zelf in gesprek te gaan met het publiek.
 

Credits

Vormgeving Antony Gormley Muziek Szymon Brzóska Met monniken uit de Shaolintempel

Fotogalerij

Wat vinden andere bezoekers

Op dit moment zijn er nog geen reacties geplaatst. Geef als eerste uw mening over deze voorstelling?

Wat vond u van deze voorstelling

Ook interessant