Kylián4all | 6+ Introdans

donderdag 29 maart 2018

Zaal

TR Schouwburg Grote zaal

 • Standaard
  € 17,00
 • TR Pas
  € 14,00
 • Student / Cjp / Ckv
  € 17,00
 • T/M 18
  € 17,00

Familievoorstelling laat Kyliáns komische kant zien

Ton Wiggers en Roel Voorintholt, de directeuren van Introdans, kregen in 2016 de Ring voor hun verdiensten voor de dans in Nederland. In de familievoorstelling Kylián4all presenteren zij vier hoogtepunten uit het uitgebreide oeuvre van de Tsjechische choreograaf.
 

Trompe l'oeil (1996) is een luchtige potpourri van mime-achtige scènes, met een dans voor opwindpoppetjes en een duet waarin het altijd en overal mobiel bellen op de hak wordt genomen.
 

Het absurdistische Sechs Tänze (1986), op Mozarts Deutsche Tänze, is een ode aan de componist die in Kyliáns ogen hét voorbeeld is van iemand die ondanks zijn vroege dood het leven in al zijn rijkheid, fantasie, clownerie en gekte begreep. Een kolderieke maskerade met poederpruiken, hoepelrokken op wieltjes en beteuterde pruilmondjes.
 

Kylián maakte Chapeau voor het vijfentwintigjarige troonjubileum van koningin Beatrix in 2005. Hij nam daarmee zijn hoed af voor de koningin en putte inspiratie uit haar omvangrijke hoedencollectie.
 

Indigo Rose is gemaakt als een bont geschakeerde vingeroefening voor jonge dansers, waarbij Kylián switcht tussen Bach en een lome jazzsong en tussen gestileerde ballet en hiphopachtige passen. Als intermezzi zijn twee filmdelen te zien uit Kyliáns komische choreografie Birth-day (2001).

 

 

Credits

Choreografie Jiří Kylián

Wat vinden andere bezoekers

Op dit moment zijn er nog geen reacties geplaatst. Geef als eerste uw mening over deze voorstelling?

Wat vond u van deze voorstelling

Ook interessant