Othello Het Nationale Theater

wo 21 maart 2018 t/m do 22 maart 2018

Zaal

TR Schouwburg Robeco kleine zaal

  • Standaard
    € 21,00
  • TR Pas
    € 18,00
  • Student / Cjp / Ckv
    € 10,00

Hoe gaat een witte wereld om met het succes van een zwarte man?

Othello is Shakespeares verhaal over liefde, jaloezie, ambitie en wraak. Een strijd tussen goed en kwaad, waarbij het laatste overwint. Othello is een gevierde legeraanvoerder, getrouwd met de mooie Desdemona. En hij is zwart. Iago kan hem niet uitstaan. Hij zorgt ervoor dat wantrouwen zowel het sprookjeshuwelijk als de carrière van Othello vergiftigt.
 

In haar eerste regie bij Het Nationale Theater maakt regietalent Daria Bukvić (1989) een eigenzinnige bewerking van Shakespeares tragedie, confronterend en met een vleugje humor. In haar versie staat racisme centraal: hoe gaat een witte wereld om met het succes van een zwarte man?
 

Bukvić studeerde in 2011 af aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht. In 2014 maakte ze Nobody home, de eerste voorstelling bij haar eigen stichting. De persoonlijke voorstelling over vluchtelingenproblematiek werd geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival 2015. Met haar jongerenvoorstelling Jihad wilde ze radicalisering onder scholieren bespreekbaar maken. In 2016 won ze de Amsterdamprijs voor de Kunst. Bukvić is voor vier jaar als regisseur aan Het Nationale Theater verbonden. De jonge toneelschrijfster Esther Duysker maakt een nieuwe vertaling en bewerking van Othello. Werner Kolf speelt de titelrol.

Credits

Tekst William Shakespeare Vertaling Esther Duysker Regie Daria Bukvić Met Lotte Driessen, Sallie Harmsen, Claire Hordijk, Werner Kolf, Mark Lindeman, Rick Paul van Mulligen, Martijn Nieuwerf, Joris Smit

Fotogalerij

Sanne Peper
Sanne Peper
Sanne Peper
Sanne Peper
Sanne Peper
Sanne Peper
Sanne Peper
Sanne Peper

Wat vinden andere bezoekers

Op dit moment zijn er nog geen reacties geplaatst. Geef als eerste uw mening over deze voorstelling?

Wat vond u van deze voorstelling

Ook interessant