Salam Noord Nederlands Toneel / Club Guy & Roni en Asko|Schönberg

zaterdag 17 maart 2018

Zaal

TR Schouwburg Grote zaal

  • Standaard
    € 21,00
  • TR Pas
    € 18,00
  • Student / Cjp / Ckv
    € 10,00

Terug naar de bron van het westers-islamitische conflict

Alle grote verhalen beginnen met een klein verhaal. En vrijwel alle wereldconflicten met pijn. Nu de spanningen tussen de westerse en de Arabische wereld oplopen, nemen het Noord Nederlands Toneel, Club Guy & Roni en Asko|Schönberg de theaterbezoeker mee naar hoe het begon: een vader die niet weet hoe hij zijn liefde moet tonen en twee broers die uit elkaar worden gedreven. Het verhaal van Abraham, dat zowel in de koran als in de bijbel is te vinden.

Ismaël is de eerste zoon van Abraham, verwekt bij Hagar, een slavin. Izaäk is de oudste zoon van Abraham en zijn vrouw Sara. Ze zijn hem allebei even lief, maar Sara dwingt Abraham om Ismaël en zijn moeder te verstoten. Izaäk wordt een grondlegger van het jodendom en dus het christendom, Ismaël de stamvader van de moslims.

De Marokkaans-Vlaamse schrijver Fikry El Azzouzi schrijft voor Salam drie dialogen: tussen Izaäk en Ismaël, tussen Sara en Hagar en tussen Abraham (Jack Wouterse) en God. Die brengen het conflict terug tot een menselijk verhaal over liefde, spijt, jaloezie, ouder worden, de pijn van kinderloosheid en de worsteling met het ouderschap. Geen historisch bijbeldrama, eerder geïnspireerd door Quentin Tarantino. Vijf jonge componisten schrijven voor het stuk nieuwe volksliederen voor een menselijkere wereld.

---
Inleiding
19:15-19:45 uur

Credits

Tekst Fikry El Azzouzi Regie Guy Weizman Choreografie Roni Haver Vormgeving Ascon de Nijs Muziek Asko|Schönbergs K(h)AOS Met Jack Wouterse, Bien de Moor, Bram van der Heijden, Nadia Amin, Veerle van Overloop en anderen

Fotogalerij

Wat vinden andere bezoekers

Op dit moment zijn er nog geen reacties geplaatst. Geef als eerste uw mening over deze voorstelling?

Wat vond u van deze voorstelling

Ook interessant