Marx Het Zuidelijk Toneel / De Verwondering / Frank Lammers

zondag 11 maart 2018

Zaal

TR Schouwburg Grote zaal

Rang 1

 • Standaard
  € 28,00
 • TR Pas
  € 22,00

Rang 2

 • Standaard
  € 24,00
 • TR Pas
  € 18,00
 • Student / Cjp / Ckv
  € 10,00

Rang 3

 • Standaard
  € 20,00
 • TR Pas
  € 14,00
 • Student / Cjp / Ckv
  € 10,00

Rang 4

 • Standaard
  € 13,50
 • TR Pas
  € 13,50

Rang 1+

 • Standaard
  € 32,00
 • TR Pas
  € 26,00

Frank Lammers verwoordt het gedachtengoed van Karl Marx

Geen denker heeft een groter stempel op de wereldgeschiedenis gedrukt dan Marx, de filosoof van socialisme en communisme. En geen denker heeft zoveel verdeeldheid gezaaid. Hij is vervloekt en aanbeden, uitgekotst en op handen gedragen. Afhankelijk van het perspectief was Marx afgod en duivel, bevrijder en vijand van de vrijheid. Zijn goede bedoelingen plaveiden ook de weg naar de hel: miljoenen mensen werden gedood in naam van het marxistisme. Marx werd geteisterd door ziekte, armoede en conflicten. Geen van zijn werken kreeg bijval tijdens zijn leven. Op zijn begrafenis waren maar zeven mensen. Maar er was ook engagement, liefde en vriendschap.

Marx (Frank Lammers) kijkt met de visie en de kennis van nu terug op zijn erfenis. In tijden van onbehagen, onzekerheid en groeiende ongelijkheid is de theatermonoloog Marx een confronterend en kritisch pleidooi voor vrijheid en menselijke waardigheid.

Schrijver, regisseur, tv-maker en filosoof Stefaan Van Brabandt combineert theater, honger naar kennis en verwondering tot een voorstellingstekst. Deel 1 van de filosofenreeks was Socrates, gespeeld door Bruno Vanden Broecke.  

Frank Lammers (Mierlo, 1972) studeerde in 1995 af als acteur aan de Toneelschool Amsterdam. Daarna speelde hij bij diverse theatergezelschappen, waaronder het RO Theater, het Noord Nederlands Toneel (NNT) en ZT Hollandia. Voor zijn rol in Onder Mannen (NNT, 2001) won hij een Arlecchino. Tegenwoordig werkt hij als freelance acteur.
In 2013 was hij te zien in de Zuidelijk Toneel productie To be or not to be.
Op televisie speelde Frank hoofdrollen in onder andere All Stars en De Enclave. Voor die laatste rol kreeg hij in 2002 een Gouden Beeld. Hij schitterde in films als Zwartboek, Rundskop, Wilde Mossels, Polleke, Nachtrit, De marathon, De Bende van Oss en Michiel de Ruyter. Voor zijn rol in Nachtrit won hij een Gouden Kalf.

Stefaan Van Brabandt (Gent, 1979) is filosoof, schrijver, theater- en tv-maker. Na zijn muziek- en drama-opleiding aan Studio Herman Teirlinck studeerde hij Filosofie aan de Universiteit Antwerpen, waar hij magna cum laude zijn diploma in de Wijsbegeerte behaalde. Als theaterschrijver en acteur behoorde hij jarenlang tot de vaste kern van Compagnie De Koe. In 2014 maakte hij voor Canvas de filosofie-reeks Het Voordeel van de Twijfel en schreef tevens het gelijknamige boek als verdiepende aanvulling op de tv-reeks.
 

Credits

Tekst en regie Stefaan Van Brabandt Met Frank Lammers

Wat vinden andere bezoekers

Op dit moment zijn er nog geen reacties geplaatst. Geef als eerste uw mening over deze voorstelling?

Wat vond u van deze voorstelling

Ook interessant