Kalakuta Republik Faso Dance / Serge Aimé Coulibaly

zaterdag 10 maart 2018

Zaal

TR Schouwburg Grote zaal

  • Standaard
    € 25,00
  • TR Pas
    € 22,00
  • Student / Cjp / Ckv
    € 10,00

Muziek en dans in de geest van Fela Kuti

De Belgisch-Burkinese choreograaf Serge Aimé Coulibaly laat zich inspireren door Fela Kuti, de Nigeriaanse uitvinder van de Afrobeat. Kuti was componist, saxofonist en orkestleider, maar ook politiek activist. In zijn voetsporen maakt Coulibaly een voorstelling waarin de politiek doorklinkt.

De zeven dansers op het toneel laten de dwingende urgentie om te leven zien. Hun bewegingstaal combineert traditie met jazz en het shaken in nachtclubs. Dat leidt uiteindelijk tot een energieke nieuwe dans, niet gehinderd door waar ze vandaan komt.

Het toneelbeeld verwijst zowel naar onze wereld als naar de Shrine, de mythische plaats, tempel en nachtclub tegelijk, waar Fela Kuti zong over hoop en opstand. De voorstelling is genoemd naar zijn residentie aan de rand van Lagos.

Coulibaly zelf neemt de rol van de verteller op zich. In de geest van Kuti is hij onder de indruk van het immense verlangen naar vrijheid van de Burkinese jeugd van vandaag.

Kalakuta Republik is noch een biografie van Fela Kuti noch een music hall met het werk van de muzikant. De voorstelling is een onderzoek naar artistiek engagement en wat dat teweeg kan brengen. Een stukje Afrika zonder clichés. Een politieke reflectie die door het lichaam raast.

'Coulibaly verenigt op een magische manier muziek, dans en de Afrikaanse revolutie.' (La Libre Belgique)

 

 

 

Credits

Choreografie Serge Aimé Coulibaly

https://www.youtube.com/watch?v=wFJ8O6wVJvY

Fotogalerij

Wat vinden andere bezoekers

Op dit moment zijn er nog geen reacties geplaatst. Geef als eerste uw mening over deze voorstelling?

Wat vond u van deze voorstelling

Ook interessant