Panorama Giulio D'Anna

woensdag 7 maart 2018

Zaal

TR Schouwburg Robeco kleine zaal

  • Standaard
    € 15,00
  • TR Pas
    € 12,00
  • Student / Cjp / Ckv
    € 10,00

De lange relatie van een Rotterdams dansechtpaar.

Panorama begint waar de sprookjes eindigen. Maar hoe dat, lang en gelukkig samenleven? De norm is toch juist dat alles snel gaat en vloeiend verandert? Contacten zijn lekker los en wisselen met de omstandigheden. Waarom zijn er nog mensen die jarenlang bij elkaar blijven? En hoe ziet zo'n relatie er dan uit?

Met dans, muziek en video, humor en ernst creëert Giulio D’Anna zijn nieuwste werk, met een echt stel in het middelpunt. Kristin de Groot en Piet Rogie zijn bekende in de Rotterdamse danswereld. Ze hebben al 25 jaar een relatie. Relaties staan altijd centraal in de choreografieën van Giulio D’Anna. Hij danste met zijn vader het intieme Parkin’Son, waarvoor hij in 2012 de Dioraphte Prijs kreeg. Voor O O O O O O O O (2013) vroeg hij acht jonge dansers om hun persoonlijke verhalen over gebroken relaties te delen. Het stuk werd genomineerd voor een Zwaan, de prijs voor de beste dansvoorstelling van het jaar.

Panorama toont de liefde, strijd, lol, herkenning en pijn van mensen die wél bij elkaar blijven. Hun lichamen verstrengelen, botsen en balanceren in een danstaal geïnspireerd door ballroom, moderne dans en acroyoga. Met feiten en emoties maakt Giulio D’Anna de balans op.

Panorama bestaat uit twee delen: een dansvoorstelling en een expositie over Nederlandse stellen in de foyer van het theater.

Credits

Concept en choreografie Giulio D’Anna
Gemaakt in samenwerking met Kristin de Groot en Piet Rogie
Muziek Maarten Bokslag

Giulio D'Anna

Wat vinden andere bezoekers

Op dit moment zijn er nog geen reacties geplaatst. Geef als eerste uw mening over deze voorstelling?

Wat vond u van deze voorstelling

Ook interessant