Beauty en het Beest | 8+ Maas Theater en Dans

vr 2 maart 2018 t/m zo 4 maart 2018

Zaal

TR Schouwburg Grote zaal

 • Standaard
  € 17,00
 • TR Pas
  € 14,00
 • Student / Cjp / Ckv
  € 17,00
 • T/M 18
  € 17,00
 • Rdampas Aktie
  € 8,50

Het beroemde verhaal over een bijzondere liefde.

Welk kind heeft de moed om het beest in de ogen te kijken? Stel je voor, zo vies en plakkerig, zo harig en wild. Maar soms moet je doorzetten, desnoods met je ogen dicht. Als je vader in gevaar is. Als er een roos is geplukt, een belofte is gemaakt. Dan moet je wel, je kan niet anders. Dan word je een held in een onvermijdelijk liefdesverhaal.

Rennend achter een gouden bal aan, raakt Beauty verdwaald in de bevroren wereld van het beest. Beauty moet aardbeien zoeken in de sneeuw, slapen bij een poel, uren dansen op het mos. En maar blijven volhouden, totdat het monster een prins wil worden. Gelukkig wordt ze geholpen door een groep echte kinderen die ook door het sprookjesbos dwalen.

Beauty en het beest is een muzikaal theaterspektakel over een dapper meisje en een verwende prins, met twee jaloerse zussen, grappige bediendes, magische goocheltrucs, een zingend bos en een groep dappere kinderen. Een betoverend liefdesverhaal met acrobatische dans en virtuoze, meerstemmige zang voor iedereen van 8 tot 108.
 

 

In de pers:

 

“Sprookjes zijn een dankbare bron voor theatermaker Moniek Merkx. Ze brengt ze kundig terug tot de kern en bouwt daar een eigentijds verhaal omheen met moderne dans en muziek. (...) Het Nederlands Kamerkoor zet met composities van David Lang wonderschone accenten bij Beautys coming of age in een onderhoudend sprookje van nu” Parool.

“Voorspelbaar of niet, het slot is domweg ontroerend. Een plaatje van een productie” Dagblad van het Noorden (★★★★).

"Een hedendaags sprookje voor iedereen met een prachtige boodschap.(...) Met dans, beweging, tekst, video en magie is deze voorstelling opnieuw een fraai voorbeeld van het totaaltheater waar Merkx zo sterk in is" Scènes (★★★★).

“De fysieke, associatieve regie van Merkx, de ronddolende jonge kinderen en het sluimerende gezang van het Kamerkoor, maken dit tot een zeer intrigerende jeugdproductie. Merkx kijkt over disciplines en genres heen: dit is zowel dans, mime als toneel, zowel circus-, jeugd-, als volwassenentheater.” Theaterkrant (★★★).

“Een stevige cast, een schilderachtige vormgeving en bijzonder mooie muziek en meerstemmige livezang. (…) een geestige en goed geacteerde voorstelling met acrobatische dans in een toverachtig decor. (…) Aan het slot valt alles op zijn plek en versterken zangers, dansers en acteurs elkaar in een uitbundig liefdesfeest” Trouw (★★★).

“In de handen van Moniek Merkx wordt het een verhaal over schoonheidsidealen en de kwetsbaarheid van een eerste liefde. (…) Zo blijkt deze “tale as old as time” anno 2018 nog verrassend herkenbaar” 8Weekly (★★★).

“Beauty en het beest is een hippe versie van het bekende sprookje (…) heel afwisselend met zang, dans én acrobatiek (…) met een tevreden gevoel de zaal uit” Sevendays.

Credits

Tekst en regie Moniek Merkx Muziek Joop van Brakel en anderen  Decor Sanne Danz  Kostuums Nicky Nina de Jong Met Niek van der Horst, Rosa van Leeuwen, Freek Nieuwdorp, Gale Rama, Jurriën Remkes, Anneke Sluiters en acht zangers van het Nederlands Kamerkoor, ook doen er bij elke voorstelling 10 lokale kinderen en jongeren mee 
Coproductie
 
Stadsschouwburg Utrecht en het Nederlands Kamerkoor

Fotogalerij

cast 3 maart
cast 2 maart
cast 4 maart

Wat vinden andere bezoekers

Op dit moment zijn er nog geen reacties geplaatst. Geef als eerste uw mening over deze voorstelling?

Wat vond u van deze voorstelling

Ook interessant