Jerada Carte blanche / Bouchra Ouizguen

donderdag 22 februari 2018

Zaal

TR Schouwburg Grote zaal

  • Standaard
    € 23,00
  • TR Pas
    € 20,00
  • Student / Cjp / Ckv
    € 10,00

Marokkaanse choreografe laat zich inspireren door de essentie van de woestijn

Hoe overleef je in een groep? Dat was de vraag die meteen opkwam bij de Marokkaanse choreografe Bouchra Ouizguen toen ze de dansers zag van Carte Blanche, het belangrijkste hedendaagse dansgezelschap van Noorwegen. Ook wist ze dat ze moest uitgaan van de cirkel. Die blijft intact terwijl de dansers rond hun as of om elkaar draaien, zo snel dat ze uitgeput zijn of in een roes terechtkomen. En hoe lukt het, wanneer je deel uitmaakt van een gemeenschappelijke wervelwind, om geconcentreerd te blijven en je rol te blijven spelen?

Door haar eigenzinnige manier om dans, muziek en ruimte te gebruiken, neemt Ouizguen je mee in haar wereld – geïnspireerd door haar eigen culturele opvoeding. Ze vertelt haar eigen verhaal en nodigt je uit in een plaats tussen woestijn en podium, met onontdekte straatjes, poortjes en geuren.

De dansers zijn zelf naar Marrakesj gegaan om zo’n plaats te zoeken. Danser en choreografe Bouchra Ouizguen (1980) komt uit Ouarzazate, een stad direct vlakbij de woestijn in Marokko. Die geboortegrond had veel invloed op haar werk. “Een woestijn elimineert alle overvloed – alleen het essentiële blijft over.” Ze werd op vele festivals uitgenodigd en kreeg internationale prijzen.

Credits

Choreografie en muziek Bouchra Ouizguen Live muziek Dakka Marrachkia Baba’s Band Met Caroline Eckly, Irene Vesterhus Theisen, Mia Habib, Noam Eidelman Shatil, Judith Arupa, Dawid Lorenc, Mathias Stoltenberg, Harald Beharie, Adrian Bartczak, Einar Nikkerud, Asher Lev, Magnus Eide Myhr en Daniel Garcia Mariblanca

Wat vinden andere bezoekers

Op dit moment zijn er nog geen reacties geplaatst. Geef als eerste uw mening over deze voorstelling?

Wat vond u van deze voorstelling

Ook interessant