Dat begint hier al goed | 8+ Villanella / Hanneke Paauwe

zondag 18 februari 2018

Komisch en kwetsbaar verhaal van een fee met faalangst

Mijn zussen zijn echte hoogvliegers. Ik kan goed dalen. Vallen, zegt mijn moeder. Een fee die niet goed kan vliegen is een fabrieksfout. Maar probeer maar eens te vliegen met een zwaar toverboek op je rug. Probeer dan maar eens op te stijgen. Probeer ook maar eens vijftienduizend toverformules van buiten te leren.
 

Fee Canapé kan niet zo goed leren. Ze is onhandig, ze sjoemelt en liegt soms. Nu heeft ze straf. Ze moet van haar moeder op het Departement Schaamte werken. Elke dag krijgt Canapé telefoontjes van mensen met een wens. Ze willen succes, bewondering en ze willen zich vooral niet hoeven te schamen. Hoe meer Canapé tovert, hoe vaker de telefoons gaan. Ze wordt bedolven onder de wensen. Iedereen lijkt doodsbang om fouten te maken. Canapé kan het niet meer aan. Dan verschijnt Waltraud: een slechte fee met een zéér boosaardig voorstel...
 

Dat begint hier al goed is een komisch verhaal van een fee met faalangst, een voorstelling over schaamte, spijt hebben en domme dingen doen. Over perfectie en prestatiedwang.
 

Hanneke Paauwe is wel de ruwe diamant van het jeugdtheater genoemd. Goele Derick speelde onder meer bij Het Toneelhuis, Olympique Dramatique, het Ro theater en op televisie.

Credits

Tekst en regie Hanneke Paauwe Video Olivier D'Hose Vormgeving Sara Dykmans Met Goele Derick Op film Lukas Smolders en een kind

Wat vinden andere bezoekers

Op dit moment zijn er nog geen reacties geplaatst. Geef als eerste uw mening over deze voorstelling?

Wat vond u van deze voorstelling

Ook interessant