Imagine the Silence | 14+ De Jonge Republiek

woensdag 14 februari 2018

Midden in je eigen herrie kan het stil zijn

Drie jonge actrices hebben verschillende roots maar zitten met dezelfde vragen. Wie of wat bepaalt je identiteit? Ben je al iemand of moet je nog iemand worden? Kan je ontsnappen aan jezelf en aan je achtergrond? Zijn vrouwen anders dan mannen? Op ieder antwoord volgt een nieuwe vraag. Meer keuzes, meer chaos, meer lawaai.

In een openhartige zoektocht vertellen Dorothy Blokland, Joske Koning en Birgit Welink hun eigen verhaal en pluizen tegelijkertijd een gruwelmythe uit van de Griekse schrijver Ovidius. Philomela en Procne zijn twee zussen die speelbal zijn van het lot. Het lijkt alsof ze weinig kunnen doen om hun ellendige leven om te gooien, maar na alle geweld komt hun eigen kracht naar boven. Zij hadden stilte nodig voor verandering. 2000 jaar later is hun girlpower nog steeds inspirerend.

Imagine the Silence is brutaal, mythisch en eigentijds theater over identiteit, seksualiteit en eigenheid. Het is een pleidooi om in het lawaai van alledag de stilte in jezelf te zoeken.


Over De Jonge Republiek
In 2015 richtte Silvia Andringa De Jonge Republiek op. Een gezelschap dat gelaagd, beeldend en muzikaal teksttheater maakt voor zowel jongeren als volwassenen. Een rode draad in de voorstellingen zijn de thema’s identiteit en de dualiteit van het leven. Hoe kom je tot keuzes, hoe bepaal je je richting en weet je wie je bent? Dit leidt tot indringend, energiek en actueel theater, dat haar publiek messcherp weet te raken.Volg De Jonge Republiek op Facebook 

 

Credits

Concept, regie, tekst Silvia Andringa Spel, tekst Dorothy Blokland, Joske Koning, Birgit Welink Muziek Laurens Joensen Regieassistent Ludy Graffelman Decor Elze van den Akker Kostuums Arien de Vries Techniek Tom Brinkkemper Licht Paul Jonker

Recensies

In de sterk opgebouwde scène tonen de actrices hoe trots over de eigen afkomst vanuit een ander perspectief ineens kan omslaan in stereotypering. Het legt een paradox bloot van identiteit.
Theaterkrant - Elise van Dam

Download de hele recensie.

Wat vinden andere bezoekers

Op dit moment zijn er nog geen reacties geplaatst. Geef als eerste uw mening over deze voorstelling?

Wat vond u van deze voorstelling

Ook interessant