Bambie is back Bambie en De Eef van Breen Group

vr 9 februari 2018 t/m za 10 februari 2018

Bambie en de Eef van Breen Group over de rekbaarheid van de tijd

Bambie is terug en dat werd tijd. De mimetheatergroep van Paul van der Laan en Jochem Stavenuiter gaat samen met de muzikanten van de Eef van Breen Group in gevecht met de tijd. Een minuut wachten kan eindeloos duren. Een jaar is soms bizar snel voorbij. Een vreselijke gebeurtenis kan voor iemand de tijd stilzetten. Terwijl elke seconde precies even lang is, is ons besef van tijd wonderbaarlijk rekbaar. Het ene moment lijkt er niets te gebeuren, het volgende moment schrik je ervan dat de zomers die je nog hebt te tellen zijn.

Drie mimers en drie muzikanten geven dit elastische tijdsbesef vorm in Bambies achttiende voorstelling. Ze rekken seconden uit en ballen lichtjaren samen. Een voorstelling over de bemeten eindigheid en de veronderstelde oneindigheid van alles. Mimetheatergroep Bambie begon meer dan twintig jaar geleden met beeldend, poëtisch en geestig theater over figuren die worstelen met krachten die hun lichamen te boven gaan. In Bambie is back! werkt de groep voor het eerst met muziek die op het podium gemaakt wordt. De Eef van Breen Group was de afgelopen jaren veel in het theater te zien: in Fellini en Borgen van het Noord Nederlands Toneel en met de eigen ‘film zonder beeld’ Chapman for president.

www.bambie.nu

Credits

Gemaakt en gespeeld door Eef van Breen, Stathis Elio, Ibelisse Guardia, Paul van der Laan, Eva Tebbe en Jochem Stavenuiter Decor Hester Jolink

Fotogalerij

Wat vinden andere bezoekers

Op dit moment zijn er nog geen reacties geplaatst. Geef als eerste uw mening over deze voorstelling?

Wat vond u van deze voorstelling

Ook interessant