Bromance Toneelgroep Oostpool / Theater Sonnevanck

wo 7 februari 2018 t/m do 8 februari 2018

Gouden Krekelwinnaar over opbloeiende homosexualiteit

Bromance is een tragikomedie over ontluikende liefde. Het rustige dorpsleven van de jongens Tim en Bo wordt op z’n kop gezet als stadsjongen Jonas arriveert. Wat gebeurt er als gevoelens van vriendschap, jaloezie en verliefdheid zich vermengen?

Een prijswinnende familievoorstelling over beginnende liefde en de angst om anders te zijn. Bromance kreeg in 2016 de Gouden Krekel voor meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie.

Uit het jeugdtheaterjuryrapport: “Tekstschrijver Joachim Robbrecht, regisseur Timothy de Gilde, vormgeefster Janne Sterke en componist Bart Rijnink blijken weer een gouden kwartet: taalgebruik, regie, vormgeving en soundscape zijn strak, snel, efficiënt, raak en to the point. Opvallend is de klassiek-theatrale structuur van Bromance: een ongrijpbare indringer ontregelt bestaande sociale structuren en verdwijnt even plots als hij opduikt. In Bromance krijgt deze vertrouwde vorm een verrassend pittige uitwerking: de heftige driehoeksverhouding vol bravoure kruipt stiekem onder je huid, om daar venijnig te jeuken en zacht te strelen.”

“Een sterke voorstelling over ontluikende homoseksualiteit, met drie fantastische jonge acteurs” (De Volkskrant****)

“De chemie tussen de drie spelers is ijzersterk en ze geven zich volledig aan hun rollen over, waardoor er ook veel lucht en humor in het drama aanwezig is.” (Theaterkrant****)

---

EXTRA: HET LAATSTE WOORD (woensdag 7 februari)

Na afloop van de voorstelling kun je, onder het genot van een wijntje en een nootje, aanschuiven bij het laatste woord. Samen met andere toeschouwers vertel je wat je hebt gezien en hoe het je heeft geraakt, of juist niet. Het woord is aan jou!

Credits

tekst Joachim Robbrecht regie Timothy de Gilde vormgeving Janne Sterke lichtontwerp Wiel Coopmans componist Bart Rijnink dramaturgie Flora Verbrugge met Leendert de Ridder, Josha Stradowski en Willem Voogd coproductie Theater Sonnevanck

Sanne Peper

Wat vinden andere bezoekers

  • Het was echt heel leuk en totaal niet saai

    Lieve 2 weken geleden geleden

Wat vond u van deze voorstelling

Ook interessant