Rule of three Jan Martens

zaterdag 20 januari 2018

Zaal

TR Schouwburg Robeco kleine zaal

 • Standaard
  € 15,00
 • TR Pas
  € 12,00
 • Student / Cjp / Ckv
  € 10,00

Dans met live muziek als stuwende kracht

Rule of Three is een gedanste performance die het midden houdt tussen concert en verhalenbundel. De vibe van een hardcore nachtclub verweeft met het gevoel van verdwalen in de bladzijden van een boek. Soms zwellen ritme, licht en beweging aan, soms worden ze ontmanteld.
Deze voorstelling is een ongetemde meditatie die – net als onze tijd – gebaseerd is op tegenstellingen: tussen verstilling en explosie, tussen precisie en intuïtie, tussen hart en rede.

Voor Rule of Three werkt Jan Martens voor het eerst met live muziek als stuwende kracht. NAH, een Amerikaanse producer en drummer mixt zowel live als geprogrammeerde drums met gevonden geluiden en gemanipuleerde samples. Zijn muziek draagt sporen van DIY punk, noise en avant jazz en baadt in de rusteloosheid van hip hop.
Vaste waarden Steven Michel en Julien Josse en nieuw gezicht Courtney Robertson gaan op het podium de dialoog aan met deze eclectische muziekcompositie.

Met kortverhalen van Lydia Davis:
Writing en The Dog Hair uit CAN'T & WON'T van Lydia Davis. Copyright © 2014 van Lydia Davis.
Suddenly Afraid uit VARIETIES OF DISTURBANCE. Copyright © 2007 van Lydia Davis.


Trailer

 

Credits

Van: Jan Martens Met: Steven Michel, Julien Josse, Courtney May Robertson en/of Dan Mussett Muziek en Uitvoering: NAH Met kortverhalen van: Lydia Davis © Denise Shannon Literary Agency, Inc. Kostuum: Valérie Hellebaut Lichtontwerp: Jan Fedinger Dramaturg / Repetitor: Greet Van Poeck Techniek: Michel Spang of Marie Vandecasteele Productie: GRIP Internationale spreiding: A Propic / Line Rousseau en Marion Gauvent Coproductie: deSingel internationale kunstcampus, Théâtre de la Ville – Paris met Festival d’Automne à Paris, Le Gymnase CDCN I Roubaix – Hauts-de-France en tanzhaus nrw Met steun van: STUK Kunstencentrum en Grand Theatre Met financiele steun van: de Vlaamse overheid en de stad Antwerpen Met dank aan: Marc Vanrunxt en Anne-Lise Brevers

Recensies

In ‘Rule of three’ breekt Martens registers open. Zijn dansers zijn stuk voor stuk sterke karakters met een heel eigen bewegingstaal.
★★★★ Cutting Edge - Evelyne Bauer

Download de hele recensie.
Een indrukwekkende dansvoorstelling die keer op keer aanzet tot nadenken. Een verademing.
★★★★ De Morgen - Jan Dertaelen

Download de hele recensie.
Een eclectische hyperdance...In het zinderende samenspel tussen dans en muziek vat Martens de mindset van onze hectische tijd: routineus verdoofd door almaar nieuwe prikkels, fragmentarisch, zappend, concentratiearm.
★★★★ De Standaard - Charlotte De Somviele

Download de hele recensie.

Fotogalerij

Phile Deprez
Phile Deprez
Phile Deprez
Phile Deprez
Phile Deprez
Phile Deprez
Joeri Thiry / STUK Leuven
Joeri Thiry / STUK Leuven
Phile Deprez
Phile Deprez
Joeri Thiry / STUK Leuven
Joeri Thiry / STUK Leuven
Joeri Thiry / STUK Leuven
Joeri Thiry / STUK Leuven

Wat vinden andere bezoekers

 • Ik was vandaag 8-10 in Centre Ceramique in Maastricht en heb genoten van de open studio Rule of Three. Komt de hele voorstelling het komende jaar ook in Maastricht? vanprooijen.t@gmail.com

  Tvanprooijen 9 weken geleden geleden

Wat vond u van deze voorstelling

Ook interessant