Tide / They might be giants Bára Sigfúsdóttir en Eivind Lønning, Steven Michel

vrijdag 19 januari 2018

Zaal

TR Schouwburg Robeco kleine zaal

  • Standaard
    € 15,00
  • TR Pas
    € 12,00
  • Student / Cjp / Ckv
    € 10,00

Double bill

Tide - Bára Sigfúsdóttir en Eivind Lønning

Twee performers. Twee lichamen. Twee massa’s bewegen naar elkaar toe. De verhouding tussen geluid en stilte, tussen beweging en verstilling vloeit door de performance heen. In Tide ontmoet de dans van de IJslandse choreografe en danseres Bára Sigfúsdóttir de muziek van de Noorse componist en trompettist Eivind Lønning. De afgelopen jaren ontwikkelden ze binnen de grenzen van hun eigen disciplines methoden om improvisatie een plaats te geven in vastgelegde structuren. Hun persoonlijke onderzoekingen komen samen in Tide.

They might be giants - Steven Michel

De Franse danser/choreograaf Steven Michel is gefascineerd door ritme, animatie en beeld. In zijn solo They might be giants wil hij een ingebeeld universum tot leven brengen. Lichamelijke en ruimtelijke beelden roepen verwondering op en schudden onze perceptie van wat er nu precies op het podium gebeurt door elkaar. They might be giants stelt de relatie aan de orde tussen het artificiële, het natuurlijke, het levendige, het levenloze, het etherische en het monumentale. Licht, vormgeving, muziek, beweging en fysieke aanwezigheid krijgen een gelijkwaardige behandeling. Het doel is een visuele symfonie. Voor de vormgeving tekent het Brussels kunstenaarsduo Sarah&Charles.

 

Meer over Bara
Bára studeerde o.a. aan P.A.R.T.S., de school van Anne Teresa de Keersmaeker in Brussel. Ze richtte zich de afgelopen jaren op het werken vanuit improvisatie, isolatie van specifieke delen van het lichaam en het creëren van meerdere lagen in haar choreografisch materiaal. De dans laveert bij haar tussen helderheid en ambiguïteit. Het heel persoonlijke, beeldende en fantasievolle werk van Sigfúsdóttir is evenwel toegankelijk en van groeiende invloed op het hedendaagse dansveld. Ook Eivind Lønning staat internationaal bekend om zijn gevoelige en zeer persoonlijke sound. Elk verdiepte zich binnen de eigen discipline in improvisatie in het kader van heldere structuren waarin ritme en timing centraal staan.

Credits

Choreografie en dans Bára Sigfúsdóttir Muziek van en door Eivind Lønning Van en met Steven Michel Scenografie Sarah&Charles Muziek Anna Meredith Coaching Jan Martens

Fotogalerij

Laetitia Bica
Laetitia Bica

Wat vinden andere bezoekers

Op dit moment zijn er nog geen reacties geplaatst. Geef als eerste uw mening over deze voorstelling?

Wat vond u van deze voorstelling

Ook interessant