Hoe licht kan een wolk zijn? | 4+ Feikes Huis en Het Houten Huis

zondag 14 januari 2018

Zaal

TR Schouwburg Robeco kleine zaal

 • Standaard
  € 11,00
 • TR Pas
  € 8,00
 • Student / Cjp / Ckv
  € 11,00
 • T/M 18
  € 11,00

Over het verlangen om gedachteloos te zweven

Ik ben Das. Ik ben dol op eenzame wandelingen en stille plekken. Dan is er rust en overzie ik alles. Ik draag graag een hoed om mijn gedachten en overpeinzingen bij elkaar te houden. Sinds kort woont er in mijn hoed een specht. Hij heeft er een gat in gepikt en al zijn vrienden uitgenodigd. Nu is het er een kabaal van jewelste. Soms is het heel even stil. Maar al snel piepen er door het gat meteen weer nieuwe gedachten mijn hoofd binnen. Mooie, eindeloze, kronkelende gedachten, maar ook vragen als: hoe licht kan een wolk zijn?

Op het toneel staan drie mensen die zich van binnen een das voelen. De een bakt potten, de ander maakt muziek en de derde beweegt. Alle drie proberen ze ons een verhaal te vertellen over stil zijn van binnen en hoe moeilijk dat is. Hoe licht kan een wolk zijn? is losjes geïnspireerd op het prentenboek De wonderlijke hoed van Beer van Ayano Imai.

Credits

Concept Meike van den Akker en Gienke Deuten Regie Gienke Deuten Poppen Meike van den Akker Vormgeving Liesje Knobel Spel en muziek Maarten Smit, Meike van den Akker, Radek Fedyk

Fotogalerij

Wat vinden andere bezoekers

Op dit moment zijn er nog geen reacties geplaatst. Geef als eerste uw mening over deze voorstelling?

Wat vond u van deze voorstelling

Ook interessant