King Arthur Barokopera Amsterdam

zondag 14 januari 2018

Muziektheater uit de zeventiende eeuw voor het publiek van nu

Henry Purcell componeerde King Arthur in 1692 ter ere van Willem III, de Nederlandse stadhouder die in 1689 koning van Engeland werd. Dankzij zijn vrouw Mary Stuart II kon hij aanspraak maken op de troon. De muziek van de wonderboy van de Britse componisten is altijd populair gebleven, maar het verhaal is wat op de achtergrond geraakt. Het patriottistische libretto gaat voorbij aan de bekende Arthurverhalen, maar de kern van het verhaal bleef overeind: de overgang van een heidens naar een christelijk Engeland.
Regisseur Sybrand van der Werf koos voor een moderne vorm van theater, waar de zangers niet alleen verschillende personages spelen, maar ook optreden als verteller of als zichzelf. Uit het libretto gebruikte hij heroïsche passages, maar vooral de pikante en grappige scènes, zoals we die ook van Shakespeare kennen. En natuurlijk zijn de fijngevoelige aria’s en de uitbundige koren te horen, de hoogstaande polyfonie, de drinkliederen en de dansmuziek.


Inleiding
15:30-16:00 uur

King Arthur, or the British Worthy is een geliefde semi-opera van de Britse componist Henry Purcell (1659-1695). Maar wat is nu het verhaal? In hoeverre heeft het met de legendes van koning Arthur te maken? En wat is een semi-opera?
Tobias Kokkelmans vertelt je graag meer in de inleiding!

 

Credits

Compositie Henry Purcell Artistieke en muzikale leiding Frédérique Chauvet Regie Sybrand van der Werf Met Wendy Roobol en Mijke Sekhuis (sopraan), Gunther Vandeven (countertenor), Mattijs Hoogendijk (tenor) en Pieter Hendriks (bas-bariton) Muziek Instrumentaal Ensemble BarokOpera Amsterdam

Fotogalerij

Wat vinden andere bezoekers

Op dit moment zijn er nog geen reacties geplaatst. Geef als eerste uw mening over deze voorstelling?

Wat vond u van deze voorstelling

Ook interessant