Montaigne Koen De Sutter

vrijdag 12 januari 2018

Zaal

TR Schouwburg Robeco kleine zaal

  • Standaard
    € 15,00
  • TR Pas
    € 12,00
  • Student / Cjp / Ckv
    € 10,00

Een theatermonoloog over de Franse filosoof die niet wist wat hij wist

“Que sais-je?” is de beroemde uitspraak van de zestiende-eeuwse Franse gentleman-filosoof Michel de Montaigne. Tja, wat kan iemand echt zeker weten? In zijn Essais schetste Montaigne een zelfportret van zo’n 1500 pagina’s. In monologen laat hij de lezer zijn pogingen zien om inzicht te krijgen in zijn eigen bestaan, om zo ook meer van de mens te begrijpen.

Koen De Sutter brengt de nietsontziende zoektocht van Montaigne over naar het heden. De tekst is van Alexander Roose, zijn zoon ondersteunt hem op gitaar. Hij denkt na over de grote en de kleine dingen van het leven. Hij praat over zijn pijn en zijn vreugde. Hij hekelt, verwart, bewondert, herinnert zich, twijfelt, is nieuwsgierig en kijkt kritisch naar machthebbers en naar zichzelf. Maar bovenal heeft hij behoefte aan een goed gesprek.

“De zorgvuldigheid waarmee aan de tekst, het spel, de scenografie en het monteren van dit alles geschaafd is, maakt dit tot een stuk dat alleen al in zijn compositie een boodschap uitdraagt van zorgzaamheid voor alles en iedereen, te beginnen bij jezelf.” (Knack Focus*****)

Credits

Spel en vorm Koen De Sutter Beeld Sofie Muller

Fotogalerij

Wat vinden andere bezoekers

Op dit moment zijn er nog geen reacties geplaatst. Geef als eerste uw mening over deze voorstelling?

Wat vond u van deze voorstelling

Ook interessant