De wereldverbeteraar Theater Rotterdam: Erik Whien

wo 10 januari 2018 t/m za 24 februari 2018

Zaal

TR Witte de With Studio

  • Standaard
    € 17,00
  • TR Pas
    € 14,00
  • Student / Cjp / Ckv
    € 10,00

Thomas Bernhards hartstochtelijke protest tegen alles

Een filosoof leeft teruggetrokken in zijn huis, samen met een vrouw. Vandaag ontvangt hij een eredoctoraat van zijn oude universiteit, omdat hij ooit een wetenschappelijk traktaat heeft geschreven ter verbetering van de wereld. Eindelijk. Maar de feeststemming wil niet komen. Het gaat slecht met hem. Hij is verbitterd en lichamelijk in verval. De wereldverbeteraar bestaat alleen nog maar in zijn hoofd. Daar raast een stroom van woorden en gedachten. Die komt eruit in een hartstochtelijke tirade tegen de wereld, de mensheid, de kunst, Zwitserland, de liefde en zichzelf.

Erik Whien maakte De wereldverbeteraar in 2016 bij Toneelschuur Producties. Sanne den Hartogh werd voor zijn rol genomineerd voor de Louis d’Or. Nu gaat de voorstelling bij Theater Rotterdam in reprise. Erik Whien: “In onze voorstelling proberen we door te dringen tot de kern van het stuk. Geen woonkamer, geen spullen, maar de binnenkant van een hoofd. Het is ontroerend om te zien hoe deze man steeds dieper wegzakt in zijn eigen woede en zijn onmogelijkheid contact te maken.

Eigenlijk beschrijft Bernhard een universele angst van de mens: de angst om alleen te zijn, om alleen achter te blijven.”

“Sanne den Hartogh laat u iets groots meemaken. Mis dit niet.” (De Groene Amsterdammer”)

Credits

Tekst Thomas Bernhard Vertaling Hans W. Bakx Regie Erik Whien Vormgeving Julian Maiwald Met Sanne den Hartogh

Wat vinden andere bezoekers

Op dit moment zijn er nog geen reacties geplaatst. Geef als eerste uw mening over deze voorstelling?

Wat vond u van deze voorstelling

Ook interessant