Gidsland Mugmetdegoudentand

woensdag 10 januari 2018

Een nieuwe actuele komedie over de Nederlandse identiteit.

Het kabinet is op een geheime locatie bijeen voor crisisoverleg over een menswaardig asielbeleid. Een jonge, bevlogen presentatrice wil groen licht van de omroep krijgen voor een nieuw, journalistiek programma. De bewoonster van een door de aardbevingen getroffen boerderij in Groningen vecht voor een schadevergoeding.

Een maand later treffen de drie elkaar in een live talkshow op televisie. De belangen, frustraties en wensen van de gasten botsen frontaal op elkaar. Terwijl het hele land zich voor de buis verzamelt, storten ze hun hart uit in een uitzending die niemand had voorzien.

Mugmetdegoudentand, schrijver Nathan Vecht en regisseur Lineke Rijxman maken na het veel geprezen Kunsthart een nieuwe actuele komedie over de Nederlandse identiteit. Over polderaars, opportunisten en idealisten. Over een land dat de weg wijst als er geen wolkje aan de lucht is. Maar hoe gedragen we ons als er wel iets op het spel staat?

 

Pers

Elsevier tipt de voorstelling als één van de niet te missen voorstellingen dit seizoen. Lees het hier.

Lees het volledige interview met Nathan Vecht hier.

 

Mede mogelijk gemaakt door Imagine 2020, funded with support from the European Union.

 

Credits

Regie: Lineke Rijxman Spel: Guy Clemens, Anniek Pheifer, Xander van Vledder en Ilke Paddenburg Tekst: Nathan Vecht Scriptontwikkeling: Joan Nederlof, Lineke Rijxman en Nathan Vecht Toneelbeeld: Christiaan Klasema

 

Mede mogelijk gemaakt door Imagine 2020, funded with support from the European Union.

Fotogalerij

Ellis Faas
Ellis Faas
Ellis Faas
Ellis Faas

Wat vinden andere bezoekers

Op dit moment zijn er nog geen reacties geplaatst. Geef als eerste uw mening over deze voorstelling?

Wat vond u van deze voorstelling

Ook interessant