Bagdad Frascati Producties

zaterdag 6 januari 2018

Zaal

TR Schouwburg Robeco kleine zaal

  • Standaard
    € 17,00
  • TR Pas
    € 14,00
  • Student / Cjp / Ckv
    € 10,00

Documentair theater over de herinneringen aan een stad en een jeugd

Theatermaker Enkidu Khaled en schrijver/journalist Chris Keulemans groeiden allebei op in Bagdad; Keulemans in de jaren zeventig, Khaled in de jaren negentig. Ze delen hun geboortegrond en toch is er een wereld van verschil.

De documentaire theatervoorstelling Bagdad gaat over gedeelde geschiedenis, herinneringen aan de lichtjes langs de oevers van de Tigris en verhalen over pijn en het paradijs. De vader van Chris Keulemans werkte in de jaren zestig in Irak als agrarisch ingenieur. Chris ging er naar school, leerde zwemmen bij de chique Al-Wijah Club en zwierf rond met de bedoeïenenkinderen in de buurt. Enkidu Khaled werd in 1985 geboren, tijdens de oorlog tussen Irak en Iran. Hij woonde op een boerderij in het dorpse gedeelte van de stad, omringd door dadelbomen, appelbomen, honden en koeien. Zijn vader vocht in het leger.

Enkidu verliet Bagdad in 2008 en woont sindsdien in België. Op het toneel wisselen de twee mannen beelden uit. Ze herinneren zich een groene stad, een zwierige stad, parken en monumenten, pleinen en bazaars. Maar ook schietpartijen en ontvoeringen en chaos na de val van Saddam Hussein. Klopt het wat de mannen zeggen? Zijn hun herinneringen nog intact, of zijn ze vergiftigd door de angst die de stad gaandeweg in bezit nam en over de wereld uitstraalt?

 

 

teaser Bagdad - Enkidu Khaled & Chris Keulemans from Frascati Video on Vimeo.

Credits

Van en met Chris Keulemans & Khaled Enkidu

Recensies

Spannende performance rond treurige stadsgeschiedenis
★★★★Theaterkrant - Moos van den Broek

Download de hele recensie.

Fotogalerij

Fotograaf: Koen Broos
Fotograaf: Koen Broos
Fotograaf: Koen Broos
Fotograaf: Koen Broos
Fotograaf: Koen Broos
Fotograaf: Koen Broos

Wat vinden andere bezoekers

Op dit moment zijn er nog geen reacties geplaatst. Geef als eerste uw mening over deze voorstelling?

Wat vond u van deze voorstelling

Ook interessant