WIJ Laura van Dolron

donderdag 28 december 2017

Wie zijn wij? Laura zoekt het uit.

“Ik ga zeggen wie wij zijn, en dat is bijna onmogelijk, omdat bij alles wat ik zeg iemand denkt: “zo ben ik niet”. En dat zegt heel veel over wie wij zijn.” Stand-up filosofie Laura van Dolron vraagt zich in Wij af wat we bedoelen als we ‘wij’ zeggen. Wie zijn ‘wij’ en hoe bepalen we wie daar bijhoort en wie niet? Wij gaat over neestemmers en jaknikkers, over Kant en je kleiner maken dan je bent, over Beethoven en emoticons, over vluchtelingen en vluchters, over in het donker met je kind op een bootje stappen op de Middellandse zee, of je neus begraven in de krullen van je dochter.

Na die succesvolle voorstelling, waarin Laura onderzoekt wat liefde is, gaat zij nu een dubieuzer begrip te lijf. Wij (net zoals Liefhebben in boekvorm verschenen) is een politieke speech die je door elkaar schudt. Een persoonlijke bekentenis die de ander raakt. Een ontregelend portret van wie wij zijn. “Ik ben in tijden niet zó klaarwakker uit een voorstelling gekomen.” (De Groene Amsterdammer) “Alles wat theater hoort te doen, doet Van Dolron graag anders. Een must.” (De Standaard)

Na de voorstelling is theatermaker Wilko Sterke te gast. 

 

Meer Laura van Dolron: 


Vr 29 december -  Liefhebben 
Do 18 januari -
Self-fulfilling prophets met Theo Maassen en Steve Aernouts

 

Mede mogelijk gemaakt door Imagine 2020, funded with support from the European Union.

 

Credits

Tekst en spel Laura van Dolron Dramaturgie Céline Buren Spelcoach Jantien Koenders, Lizzy Timmers Decorontwerp Sacha Zwiers Lichtontwerp Gé Wegman

 

Mede mogelijk gemaakt door Imagine 2020, funded with support from the European Union.

Fotogalerij

Wat vinden andere bezoekers

Op dit moment zijn er nog geen reacties geplaatst. Geef als eerste uw mening over deze voorstelling?

Wat vond u van deze voorstelling

Ook interessant