Als we Theodor met rust laten komt alles goed OT Rotterdam

zaterdag 23 december 2017

Zaal

TR Schouwburg Robeco kleine zaal

  • Standaard
    € 17,00
  • TR Pas
    € 14,00
  • Student / Cjp / Ckv
    € 10,00

Een filosoof in botsing met de tijdgeest

Eind jaren zestig komen studenten overal ter wereld in actie tegen de gevestigde orde. Filosoof en musicoloog Theodor Adorno wordt in een bomvolle collegezaal geconfronteerd met drie rebellerende studentes die bloemen over hem heen gooien, hun borsten voor hem ontbloten en hem proberen te kussen. Ze vinden dat hij zijn maatschappijkritische theorieën moet omzetten in activisme. Vernederd verlaat Adorno de collegezaal.

Deze hardnekkig eigenzinnige wetenschapper, die onder meer betoogde dat populisme een voedingsbodem vond in jazz- en popmuziek, komt het incident niet meer te boven. Na Een winterplan (over Nietszche, Lou Salomé en Paul Rée) maakt OT Rotterdam opnieuw een voorstelling over een filosoof die probeert zich staande te houden in het dagelijks leven. Ook als mensen in wezen dezelfde idealen delen, is dat nog geen garantie voor wederzijds begrip.

Met Paul R. Kooij als Theodor Adorno maakt regisseuse en schrijfster Mirjam Koen energiek muziektheater over botsende generaties.

 

 

 

Credits

Tekst en regie Mirjam Koen Met Paul R. Kooij Spel en zang Noah Blindenburg, Daantje Idelenburg en Jasmijn Strookman Muziek Eric Magnée (compositie en uitvoering) vormgeving Gerrit Timmers kostuums Jacqueline de Maat research en adviezen Dora Timmers

Fotogalerij

foto: Pepijn Lutgerink
foto: Pepijn Lutgerink
foto: Pepijn Lutgerink
foto: Pepijn Lutgerink

Wat vinden andere bezoekers

Op dit moment zijn er nog geen reacties geplaatst. Geef als eerste uw mening over deze voorstelling?

Wat vond u van deze voorstelling

Ook interessant