Ieorg Idur | 4+ Unieke Zaken

zondag 17 december 2017

Het verhaal van Roald Dahl over liefde en een schildpad

Meneer Hoppe is een rustige, verlegen man. Hij woont al jaren alleen, is dol op tuinieren en klussen. Naast hem woont de flamboyante mevrouw Zilver, samen met haar huisschildpadje Rudi. Meneer Hoppe is sinds de allereerste dag dat hij haar zag verliefd op haar, maar dat durft hij niet hardop te zeggen... Als mevrouw Zilver hem vertelt dat Rudi maar niet groeien wil, grijpt meneer Hoppe zijn kans. Hij verzint een plan - even briljant als krankzinnig - en probeert zo het hart van mevrouw Zilver te winnen.

 

Meesterverteller Roald Dahl schreef in 1990 IEORG IDUR, het laatste boek dat tijdens zijn leven uitgegeven werd. Een ontwapenend verhaal over de stiekeme verliefdheid van een buurman op zijn buurvrouw en het geheim van een groeiende schildpad. Unieke Zaken heeft dit verhaal bewerkt tot een levend prentenboek vol cartooneske belevenissen, toverspreuken en natuurlijk... schildpadden.

 

Unieke zaken

Unieke Zaken maakt theater voor iedereen die jong is of zich jong voelt. Altijd zijn dat eigenzinnige producties met een eigen stijl: een energieke mix van beweging, beeld, muziek, poppen en tekst waarmee ze hun publiek prikkelen, laten lachen, verbazen en ontroeren. IEORG IDUR is de zevenendertigste productie van Unieke Zaken.

 

Credits

regie Martin Hofman | spel Peter Bolten, Mirjam Morsch | de stem Raymonde de Kuyper | poppen Jochen Lange | toneelbeeld Thierry van Raay | techniek Gijs Steenbergen, Joris Thomassen

Fotogalerij

Jan Boeve
Jan Boeve
Jan Boeve
Jan Boeve
Jan Boeve
Jan Boeve
Jan Boeve
Jan Boeve
Jan Boeve
Jan Boeve

Wat vinden andere bezoekers

Op dit moment zijn er nog geen reacties geplaatst. Geef als eerste uw mening over deze voorstelling?

Wat vond u van deze voorstelling

Ook interessant