Gouwe Pinda's Rudolphi Producties

zaterdag 16 december 2017

Zaal

TR Schouwburg Robeco kleine zaal

  • Standaard
    € 17,00
  • TR Pas
    € 14,00
  • Student / Cjp / Ckv
    € 10,00

Tragikomisch portret van drie Indische zussen

De Indische zussen Nonni (79), Son (71) en Titi (75) slijten hun dagen in een serviceflat. Met hun gewoontes en ingesleten verhoudingen leven ze onafscheidelijk van elkaar in hun tropische cocon. Ze willen wel, maar ze doen niet zoveel. Nonni komt al jaren niet buiten. Likdoorns. Son is ziekelijk afhankelijk van haar zussen, maar ze weet het zeker, morgen gaat ze op line dancing. Titi gaat binnenkort trouwen met André, maar dan moet eerst wel zijn vrouw overlijden.

Dan duikt er een boek op met foto’s uit hun jeugd in Nederlands-Indie. Die confrontatie met het verleden raakt een snaar en de verhouding tussen de zussen komt op scherp te staan. Gouwe pinda’s is een tragikomisch portret van drie zussen die niet alleen worstelen met zichzelf en met elkaar, maar ook met hun koloniale achtergrond.

Na het succesvolle Ouwe pinda’s (“Roerend en knap”, Het Parool****, “Mooie mix van lichtheid en drama”, NRC****) zijn Bodil de la Parra en Nadja Hupscher opnieuw te zien in het theater. Nu met Esther Scheldwacht. Paul Knieriem regisseert.

Credits

Tekst Bodil de la Parra Regie Paul Knieriem Vormgeving Noah Valentyn Met Nadja Hupscher, Bodil de la Parra, Esther Scheldwacht

Wat vinden andere bezoekers

Op dit moment zijn er nog geen reacties geplaatst. Geef als eerste uw mening over deze voorstelling?

Wat vond u van deze voorstelling

Ook interessant