SoftMachine: Surjit & XiaoKe x Zihan Choy Ka Fai

woensdag 29 november 2017

Beeld van de hedendaagse dans in India en China

Het SoftMachine-project onderzoekt de stand van de dans in Azië. Het wil nadrukkelijk voorbijgaan aan de mystiek en het exotisme van het oosten en kijken naar de ontwikkelingen van nu.

In een double bill zijn twee performances te zien van een Indiase choreograaf en een Chinees kunstenaarspaar. Surjit Nongmeikapam is een jonge moderne danser uit Manipur, India. Hij heeft zich grondig verdiept in verschillende vormen van klassieke Indiase dans en martial arts. In zijn voorstelling laat hij het maakproces zien van een nieuw werk dat geschikt is voor het Europese publiek. Hij onthult artistieke strategieën, marketingconcepten en de riskante poging om zichzelf te erotiseren. XiaoKe en ZiHan uit Shanghai maken stukken waarin ze het lichaam verkennen in de extremen van zijn uitdrukkingsmogelijkheden. Daarbij gaan ze in op de sociale en politieke realiteit van China. Ze onderzoeken de grenzen van de artistieke vrijheid in China, waarbij ze zich bewust zijn van permanente culturele censuur.

De performance die u in Rotterdam kunt zien, mocht dan ook niet uitgevoerd worden op een festival in Shanghai.

"Een juweel van een performance met opwindend contemporain materiaal, en zo briljant gedanst als je het maar zelden ziet." (Neue Zürcher Zeitung)

 

Bekijk alle vier de voorstellingen van het Explore Festival voor maar €50,00 met een Explore Festival Passe-partout

 

Credits

Concept, regie, documentaire en performance Choy Ka Fai Choreografie en uitvoering Surjit Nongmeikaipam, Xiaoke x Zihan Muziek Zulkifle Mahmod en Zhou ZiHan

Het Explore Festival is een landelijk Festival dat in de grote theaters een verzameling verrassende voorstellingen uit het buitenland laat zien.

Wat vinden andere bezoekers

Op dit moment zijn er nog geen reacties geplaatst. Geef als eerste uw mening over deze voorstelling?

Wat vond u van deze voorstelling

Ook interessant