Amnes(t)ie Action Zoo Humain

vrijdag 24 november 2017

Zaal

TR Schouwburg Robeco kleine zaal

  • Standaard
    € 17,00
  • TR Pas
    € 14,00
  • Student / Cjp / Ckv
    € 10,00

Live talkshow over oostfrontsoldaten en IS-strijders.

"In vergelijking met Oostfronters zijn IS-strijders maar kleuters."
- Historicus prof. dr. Bruno De Wever, HUMO -

Na jaren van podiumplanken te hebben versleten, duikt theatergezelschap Action Zoo Humain nu in het televisielandschap met een nooit eerder geziene talkshowformat.

Amnes(t)ie duikt zowel in ons collectief verleden als in de huidige precaire socio-politieke realiteit: wat kunnen we vandaag kunnen leren uit een periode in de geschiedenis waarin de ‘integratie’ en ‘genezing’ van fanatici een hot topic was? Kunnen we lessen trekken uit de herintegratie van collaborateurs na WOII met oog op de terugkeer van geradicaliseerde IS-strijders? Moeten we vergeten en vergeven? En is er een mogelijkheid tot verzoening? Wat zijn de implicaties voor de omgeving/familie van Oostfronters en IS-strijders en wat gebeurt er wanneer beide partijen oog in oog komen te staan?

Vergeet de prietpraat, het conflict, de geveinsde interesse. Amnes(t)ie lapt de 10 geboden van het TV-format aan de laars en trekt de kaart van de radicale verzoening, met als gastheer: Bert Gabriëls!

De gasten van de avond: een dochter van een Vlaamse collaborateur en een moeder van een Syriëstrijder.

Amnes(t)ie is het derde luik van De Waarheidstrilogie (De Waarheidscommissie 2013, Join the Revolution 2015), waarin Action Zoo Humain meer vragen dan antwoorden oproept.

Credits

Concept: Chokri Ben Chikha Regie: Chokri Ben Chikha, Tom Dupont Dramaturgie: Zouzou Ben Chikha, Sarah Eisa Spel: Bert Gabriëls, Dahlia Pessemiers-Benamar, Marijke Pinoy Tekst: Erik-Ward Geerlings, Erwin Jans Regie-assistentie: Kristien Van Driessche Productie: Jan-Simon De Lille Techniek: Jan-Simon De Lille, Adolphe Mutoni Koor: Mais Quelle Chanson o.l.v. Lisa Couck & Kapinga Gysel Kostuums: Marij De Brabandere Met dank aan: prof. dr. Bruno De Wever & dr. Koen Aerts (Universiteit Gent) Met de steun van: Vlaamse overheid, Provincie Oost-Vlaanderen, Stad Gent In samenwerking met: Les Ballets C de la B, De Centrale Partners: NTGent, KASK/School of Arts/HoGent, Theater Rotterdam

 

Fotogalerij

Kurt van der Elst
Kurt van der Elst
Cegesoma, Brussel
Cegesoma, Brussel

Wat vinden andere bezoekers

Op dit moment zijn er nog geen reacties geplaatst. Geef als eerste uw mening over deze voorstelling?

Wat vond u van deze voorstelling

Ook interessant