La Dictadura de lo Cool Teatro La Re-Sentida (Chili) / Marco Layera

vrijdag 17 november 2017

Zaal

TR Schouwburg Grote zaal

  • Standaard
    € 25,00
  • TR Pas
    € 22,00
  • Student / Cjp / Ckv
    € 10,00

Uitbundige, bijtende satire op zelfgenoegzame kunstbobo’s

Teatro La Re-sentida staat garant voor een avond geëngageerd theater. De Chilleense groep maakt bevlogen, anarchistische voorstellingen vol humor en energie, waarmee ze het theaterfestival van Avignon al een paar keer op zijn kop zette.

In La dictadura de lo cool neemt de groep de Chileense kunstelite op de korrel. Ooit zette die zich in voor een betere wereld, nu is ze afgegleden tot een amorele bourgeoisie die zuipend en snuivend door het leven gaat. Ook op 1 mei, op een pool party bij de nieuwe minister van cultuur. De verwende bovenklasse lijkt zich te hebben teruggetrokken in de eigen bubbel. Daarmee snijden regisseur Layera en zijn troupe een ook voor Nederland actueel thema aan. La dictadura de lo cool is een prikkelende provocatie in de traditie van de sociale satire van Molière en het cynisme van Houellebecq, met veel aandacht voor muziek en verrassende technische effecten.

Teatro La Re-sentida (‘rancune’ in het Spaans) werd in 2008 opgericht door een groep jonge Chileense theatermakers onder leiding van regisseur Marco Layera.

“Zijn theater is woest, wreed, lawaaiig, provocerend, een beetje hysterisch, maar uniek.” (l’Humanité)

---
Deze voorstelling wordt Nederlands boventiteld
---

EXTRA: HET LAATSTE WOORD

Na afloop van de voorstelling kun je, onder het genot van een wijntje en een nootje, aanschuiven bij het laatste woord. Samen met andere toeschouwers vertel je wat je hebt gezien en hoe het je heeft geraakt, of juist niet. Het woord is aan jou!

Credits

Regie Marco Layera Muziek Alejandro Miranda Vormgeving Pablo de la Fuente Techniek en video Karl Heinz Sateler Met Carolina Palacios, Benjamín Westfall, Carolina de la Maza, Diego Acuña, Pedro Muñoz en Benjamín Cortés

Het Explore Festival is een landelijk Festival dat in de grote theaters een verzameling verrassende voorstellingen uit het buitenland laat zien. Tevens biedt het festival een uitgebreid randprogramma met inleidingen, nagesprekken, films en workshops.

Fotogalerij

Wat vinden andere bezoekers

Op dit moment zijn er nog geen reacties geplaatst. Geef als eerste uw mening over deze voorstelling?

Wat vond u van deze voorstelling

Ook interessant