Banaan en Oestermes Hotel Modern

vr 23 maart 2018 t/m za 24 maart 2018

Zaal

TR Schouwburg Robeco kleine zaal

 • Standaard
  € 17,00
 • TR Pas
  € 14,00
 • Student / Cjp / Ckv
  € 10,00

Vrolijk associëren met de gewoonste dingen

In het theater staat een museum van karton. Hierin wordt alles tentoongesteld wat de mensheid produceert: wc-borstels en potten pindakaas, maar ook een verzameling soldatenhelmen en menselijke botresten. Drie op hol geslagen suppoosten zijn verwoed bezig de gigantische berg spullen te groeperen en categoriseren. Ze maken buitenissige stillevens, ontdekken het verband tussen bloemkolen, schedels en badsponsjes, persen poëzie uit een fles wc-eend en arrangeren een ontmoeting tussen een ballon en een cactus. Hun zoektocht naar steeds nieuwe beeldengroepen gaat maar door. Het publiek surft mee op de beeldenstroom, op weg naar de kolkende bronnen van menselijke intelligentie en creativiteit.

Hotel Modern werd opgericht door actrices Pauline Kalker en Arlène Hoornweg en beeldend kunstenaar Herman Helle. Zij smeden toneel, beeldende kunst, muziek, film, mime en poppenspel samen tot vernieuwende en toegankelijke voorstellingen vol verbeeldingskracht – soms vrolijk, soms aangrijpend.

De voorstellingen De grote oorlog en Kamp bezorgden de groep een grote bekendheid, ook internationaal. Daarin verbeeldt de groep met poppen, rekwisieten, camera's, maquettes en een live uitgevoerde soundtrack de gruwelen van oorlog en volkerenmoord. Hotel Modern speelde die voorstellingen al door heel Europa, in de Verenigde Staten en Canada en was ook al te zien in Japan, China, Rusland en Australië.

Première op 4 november

---
Herman Helle op de mediawand

Herman Helle, beeldend kunstenaar van Hotel Modern, exposeert gelijktijdig zijn werk Being There op de mediawand in de hal van locatie Schouwburg. Sinds 1987 fotografeert hij met de arm gestrekt zichzelf, dertig jaar voor het woord selfie werd uitgevonden. Op de achtergrond zien we gebeurtenissen die hem opvallen. Hij stelde een serie samen waarin het hele leven samengevat wordt.

Credits

Concept Pauline Kalker, Herman Helle, Arlène Hoornweg, Maartje van den Brink Met Herman Helle, Arlène Hoornweg, Pauline Kalker

Recensies

Als dat klopt, zit er veel surrealisme in Banaan en oestermes, de nieuwe voorstelling van Hotel Modern, waarin de groep de camera’s en projecties voor een keer achterwege laat. Ook dat bevalt prima.
???? Theaterkrant.nl - Dick van Teylingen

Download de hele recensie.

Fotogalerij

Bas Czerwinski
Bas Czerwinski
Bas Czerwinski
Bas Czerwinski
Bas Czerwinski
Bas Czerwinski
Bas Czerwinski
Bas Czerwinski
Bas Czerwinski
Bas Czerwinski
Bas Czerwinski
Bas Czerwinski
Bas Czerwinski
Bas Czerwinski

Wat vinden andere bezoekers

 • Het was raar, je dacht echt: waar kijk ik nou weer naar? Maar vergeet betekenis als je hier naartoe gaat! Het was al met al wel heel erg grappig!

  Shefali 2 weken geleden geleden

 • Briljant absurdistische voorstelling, onverwacht grappig.

  Selmer 4 weken geleden geleden

 • Geweldig... buikpijn van het lachen. Absurdistisch, fascinerend en onverwachte acties...

  Kvalten 5 weken geleden geleden

 • Mooie voorstelling, prachtige beelden. Verwacht geen rond verhaal of eenduidige boodschap, maar laat je meevoeren op een fascinerende associatiereeks.

  Jeroen 5 weken geleden geleden

 • Grootste tijd verspilling ooit.

  Carla 5 weken geleden geleden

Wat vond u van deze voorstelling

Ook interessant