De kleine cowboy | 4+ Het Laagland

zondag 15 oktober 2017

Een kleuterwestern met kleine cowboys en grote schurken

Deze Western van Hollandse bodem gaat over klein zijn in een grote wereld. De Kleine Cowboy neemt je mee op een avontuur vol stoere cowboys en zingende cactussen, compleet met zanderige soundtrack en live geluidseffecten.

Ooit, of eigenlijk heel kort geleden, woonde er een doodnormale jongen op een doodnormale boerderij. Met koeien en emmers, trekkers en wilde katten, veel gras en minstens zeven sloten. Zijn naam is Boy. En Boy heeft één bijzondere koe. De knuffelkoe: Cow.

Maar ineens is Cow weg. Hij is niet in de schuur en niet op het land. Dan klinkt er in verte geloei. Wordt Cow ontvoerd? Loopt hij weg? Er zit niks anders op: Boy trekt zijn stoutste laarzen aan en gaat erachteraan.

Zo begint het avontuur van Boy en Cow. Grasland verandert in woestijnzand. Auto’s verdwijnen, postkoetsen verschijnen en hier en daar galoppeert een bankovervaller voorbij. Boy komt in het Wildste Westen terecht en ontmoet daar de meest vreemde figuren...


Na afloop: Meet & Greet op het toneel

Na de voorstelling nodigen de acteurs alle kinderen en volwassenen uit op het toneel voor een meet & greet en een foto!

 

De Laagland Speelranch - zelf bouwen en spelen in cowboystijl!

Het Laagland neemt twee heuse speelmatten én twee dozen vol Playmobil mee, geheel in western- en boerderijstijl. Zo kunnen kinderen voor en na de voorstelling naar hartenlust hun fantasie de vrije loop laten gaan en lekker in de foyer op de grond spelen met de figuren en thema’s uit de voorstelling. De Laagland Speelranch is er vanaf 1 uur voor aanvang tot 45 minuten na afloop van de voorstelling. 

Credits

Concept & regie: Lennart Monaster Spel: Gijs Nollen & Folmer Overdiep Dramaturgie: Ludo Costongs Muziek en geluidsontwerp: Joris Erwich Vormgeving: Douwe Hibma Kostuums: Liesje Knobel Lichtontwerp: Sander Salden Regie-assistentie: Celine Daemen Techniek: Roger Foxius Beeld: Gregor Ramaekers

Recensies

Alle ruimte voor de fantasie in het Wilde Westen.
★★★★ De Limburger - Guus Urlings

Download de hele recensie.
Western-avonturen, ook voor een kleine cowboy
★★★ Theaterkrant - Pieter Rings

Download de hele recensie.

Fotogalerij

Wat vinden andere bezoekers

Op dit moment zijn er nog geen reacties geplaatst. Geef als eerste uw mening over deze voorstelling?

Wat vond u van deze voorstelling

Ook interessant