New Adventures Scapino Ballet Rotterdam

do 12 oktober 2017 t/m zo 15 oktober 2017

Nieuwe choreografen staan open voor nieuwe invloeden.

In New adventures krijgen drie eigenzinnige choreografen de vloer. Scapino Ballet Rotterdam heeft een naam op te houden als het gaat om het presenteren van talent. Itamar Serussi, Felix Landerer en Martin Harriague zijn vertegenwoordigers van een nieuwe generatie. Ze beperken zich niet tot één stijl, maar staan open voor allerlei nieuwe invloeden.

 

Love Gun – Itamar Serussi - vlijmscherp

De spannendste dansmaker van dit moment. In 2015 veroverde hij het publiek met Henry. In Love Gun is liefde niet alleen lief en zien we opnieuw zijn unieke stijl, geïnspireerd op Quentin Tarantino, Charlie Chaplin en Roger Rabbit. Inderdaad, moderne dans zoals we de laatste jaren weinig hebben gezien..

Serussi vertelt zijn verhalen met een stortvloed aan beelden, humoristisch en scherp. “Bij Itamar Serussi stap je in een maalstroom van zinderende beweging, licht en geluid, waaruit ontsnappen onmogelijk is.”
(Theaterkrant)

 

While we Can - Felix Landerer - virtuoos

Facenook, Instagram, Skype. Of kan het ook wat persoonlijker? While we can gaat over de behoefte aan echt menselijk contact. De dansers laten hun persoonlijkheid zien in een vloeiende, organische stijl met virtuoze urban-bewegingen waar het plezier vanaf spat. De controle en details zijn fascinerend om naar te kijken.

Felix Landerer mengt een vloeiende, organische dansstijl met virtuoze bewegingen uit de urban scene. “Het plezier spat er af. De controle en details in het bewegingsmateriaal van Landerer zijn waanzinnig tof om naar te kijken.” (Dance Talk)

 

Prince – Martin Harriague - humoristisch

Een moderne versie in sneltreinvaart van de balletklassieker The Sleeping Beauty. Deze jonge, rebelse choreograaf doet er alles aan om het verhaal te ontregelen. Op de wervelende muziek van Tsjaikovski worden de prins en prinses op een verrassend, verwarrend en komisch liefdesavontuur gestuurd.

 

Over de makers en hun werk:
“een wereldveroverende choreograaf”, “onnavolgbaar”, “adrenaline stoot”, “hip en speels”, “pure sensatie”, “waanzinnig tof”.

Tip!
Voor Liefhebbers, avonturiers en gelukszoekers

 

---
Inleiding (13 oktober door Emmeline Mooij)
19:15-19:45 uur

Met New Adventures presenteert Scapino Ballet Rotterdam een zinderend dansavontuur met veertien topdansers in drie verschillende choreografieën. Tijdens de inleiding maakt u kennis met de drie jonge choreografen van New Adventures; Itamar Serussi, Martin Harriague en Felix Landerer. Wat is hun achtergrond en hun beweegredenen om te choreograferen? Ieders specifieke bewegingstaal, inspiraties en manier van choreograferen wordt tijdens de inleiding onder de loep genomen.

Credits

Choreografie Itamar Serussi, Felix Landerer en Martin Harriague

Fotogalerij

Joris-Jan Bos
Joris-Jan Bos
Joris-Jan Bos
Joris-Jan Bos
Joris-Jan Bos
Joris-Jan Bos
Stef Nagel
Stef Nagel
Uri Nevo
Uri Nevo
Felix Landerer
Felix Landerer
Joris-Jan Bos
Joris-Jan Bos
Joris-Jan Bos
Joris-Jan Bos

Wat vinden andere bezoekers

 • Heerlijke avond! Kijk sowieso altijd uit naar Scapino; individuele persoonlijkheden die samen een prachtige voorstelling maken.

  Carola 18 weken geleden geleden

 • We hebben weer heel erg genoten van het Scapinoballet! Ademloos zitten kijken, het was boeiend, mooie kostuums en bijpassende muziek. Echt een aanrader!

  Janine 18 weken geleden geleden

 • Mooi vonden wij het snelheid in de dans de beweging van vooral het begin

  A.voogd1518 weken geleden geleden

 • Geweldige muziek, geweldige kleding en een heel fijn optreden. Genoten van alles! Ook de humor in het tweede deel sprak mij zeer aan. Aanrader!

  D 18 weken geleden geleden

 • De voorstellngen werden steeds beter. Tweede stuk met verwijzingen naar klassieke versie had veel humor.

  Snarf 18 weken geleden geleden

 • Ik was graag naar een inleiding gegaan . Knap gedanst. Wervelend verhaal niet geheel te volgen. Kort maar krachtig.

  Selia 18 weken geleden geleden

 • Wij vonden het drie geweldig mooie voorstellingen. Mooi gedanst in prachtige kostuums.

  Ria 18 weken geleden geleden

 • Geweldig! ! Heel verschillende , aparte stukken. Vooral Live Gun was fantastisch.

  Elsje 18 weken geleden geleden

 • Heel spannend en indrukwekkend. Daagde mij uit.

  G 18 weken geleden geleden

 • Ik vond het veel beter dan wat ik van Scapino gewend ben. Verrassend!

  Carolien 18 weken geleden geleden

 • Super slecht kwaliteit wordt steeds minder eentonig andere soort dansers moeten erin

  Jan 18 weken geleden geleden

 • Vond er niets aan. Ben in de pauze weggegaan. Raar dat de dansers nagenoeg naakt op podium stonden. Voor mij persoonlijk vond ik dat er in de voorstelling veel grenzen werden opgezocht. Ga liever naar klassiek ballet.

  Ans 18 weken geleden geleden

Wat vond u van deze voorstelling

Ook interessant